Kennisplatform voor Oost Nederland

Expat Center Twente op stap met expats in Giethoorn

Geplaatst op 18 april 2016
Expats in de bus naar Giethoorn

Afgelopen zondag organiseerde Expat Center Twente een uitje naar Giethoorn voor expats uit de regio. Een bus met 50 enthousiaste expats uit India, Australië, Tsjechië, Polen, China en Mexico hadden een gezellige dag in “het Venetië van het noorden”. Het begon al goed met de busreis met chauffeur Frans, daarna volgde koffie met typisch appeltaart en een boottocht door het mooie Giethoorn waarin allerlei wetenswaardigheden werden gedeeld. Ondanks het wisselvallige weer was er genoeg gelegenheid om lekker slenteren langs de grachtjes. De expats, die soms nog niet verder waren geweest dan Enschede, waren onder de indruk van de mooie huizen, grachtjes en natuur.

Activiteiten voor expats
Het Expat Center Twente organiseert regelmatig activiteiten voor de expats in de regio. Deze hoog opgeleide internationale migranten werken bij bedrijven in Twente en de Universiteit en wonen een paar jaar in Nederland. Soms alleen, soms met het gezin. Naast deze dag naar Giethoorn, organiseert het Expat Center Twente een maandelijkse borrel in Enschede, een tweemaandelijkse koffie ochtend (vaak met een specifiek thema of workshop) en familie-activiteiten zoals het jaarlijkse Winter Event. Afgelopen februari bezocht de expat-community IJsbaan Twente en de jaren daarvoor werden musea bezocht met een stamppot buffet toe.

De activiteiten die georganiseerd worden hebben tot doel om een internationale gemeenschap te vormen, zodat men het eigen netwerk kan uitbreiden. Bovendien worden tijdens de uitstapjes interessante en mooie delen van het oosten van Nederland getoond zodat men de omgeving ook leert kennen.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: