Kennisplatform voor Oost Nederland

Expediteur Transheroes (Hengelo): ‘Onze helden voegen waarde toe aan de logistieke keten’

Geplaatst op 12 april 2023
Expediteur Transheroes: ‘Onze helden voegen waarde toe aan de logistieke keten’

Expediteur TransHeroes uit Hengelo groeit. En hoe. Het aantal medewerkers is in een paar jaar tijd verdubbeld en de omzet steeg in 2022 naar ruim 34 miljoen euro. Bovendien werd afgelopen januari Forwarding Plus B.V. overgenomen, bekend om transporten van en naar Tsjechië, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. Tijd voor een gesprek met CEO en eigenaar Edwin Asveld en digital marketeer Lars Bauhuis.

Als we het parkeerterrein aan de Wegtersweg 1 in Hengelo oprijden, trekt een oranje Ford Mustang meteen onze aandacht. Op de zijkanten prijkt het TransHeroes logo en op de achterkant een superheld in comic stijl. Eenmaal binnen, ontdekken we dat de complete werkvloer in deze huisstijl van TransHeroes is vormgegeven. “Het aantal dienstverleners in de transportsector is groot”, lichten Asveld en Bauhuis toe. “Daarom willen we ons onderscheidend profileren en onze unieke branding strategie draagt daar zeker aan bij. De strategie heeft onze bedrijfsnaam als basis en is opgebouwd rondom onze medewerkers. Allemaal helden die onze klanten onderscheidende kwaliteit leveren en waarde toevoegen aan hun logistieke keten.”

Landenspecialisme

TransHeroes is onderverdeeld in verschillende businessunits met ieder een eigen specialisme. Van wegtransport binnen en buiten Europa tot lucht- en zeevracht met bijbehorende douaneafhandeling. De expediteur heeft hierbij een zeer divers klantenbestand in de B2B-markt. Daardoor variëren de services bijvoorbeeld van het importeren van halffabricaten uit China en wijnen uit Italië, Portugal en Frankrijk, tot de import en export van machines van en naar Oost-Europa. Begin dit jaar werden alle aandelen in Forwarding Plus B.V. verworven. Deze expediteur uit Bunschoten is bekend om transporten van en naar Tsjechië, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. We hebben ook de medewerkers van Forwarding Plus overgenomen, die al zijn aangesloten bij ons team van logistieke helden in Hengelo. Het de bedoeling dat Forwarding Plus dit jaar volledig geïntegreerd wordt in onze organisatie.”

Asveld en Bauhuis benadrukken dat het doel van de overname geen groei op zich was. “In lijn met onze visie en missie staat de kwaliteit van onze dienstverlening altijd voorop. Vanuit duurzame relaties met onze klanten richten we ons voortdurend op de verbeteringen van onze services. Dat is al sinds de oprichting in 1986 onze kracht en daardoor hebben we ons ontwikkeld tot de deskundige expediteur zoals we vandaag de dag bekend staan. De overname van Forwarding Plus is daar een uitgelezen voorbeeld van. Hiermee willen we ons landenspecialisme op het gebied van Oost-Europees wegtransport nog verder vergroten.”

TransPortal

Een andere service waarmee TransHeroes zich onderscheidt in de markt is de TransPortal. Dit is een online beheerportal waarmee de klant direct de transportprijs kan berekenen en het transport in de gehele keten kan volgen. “Voor onze zeevracht services hebben we in het Zeeuwse Burgh-Haamstede een aparte afdeling. Met behulp van de TransPortal kan de klant de container live volgen en ziet een nauwkeurige ETA (Estimated Time of Arrival). We onderscheiden ons hiermee, doordat we middels ons algoritme vaak accurater zijn dan de informatie die de rederijen zelf verstrekken.”

Hoewel TransHeroes volledig meebeweegt met de ontwikkelingen in de markt, waaronder digitalisering, blijft een ding onveranderd. “Bij alles wat we doen staan onze klanten centraal. We passen onze dienstverlening waar nodig aan op hun wensen en vereisten. Klanten krijgen altijd een eigen contactpersoon en kunnen contact opnemen op de manier die ze prefereren. Die goede service blijft voor ons ontzettend  belangrijk.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: