Kennisplatform voor Oost Nederland

Expositie ‘Italiaanse straatbeeld’ bij Gallery Aaldering

Geplaatst op 24 oktober 2018

Bij Gallery Aaldering kunt u naast de vele klassieke auto’s ook de foto-expositie ‘Italiaans straatbeeld’ van Nellie Kanters bewonderen. Tot 14 januari 2019 is deze expositie in Brummen te zien.


Duizenden foto’s maakte Nellie Kanters (Ruurlo, 1965) de afgelopen jaren in Italië. Tegenwoordig woonachtig in Gaanderen in Gelderland, maar minimaal twee maal per jaar is ze in met name de Piemonte, Toscane en Umbrië te vinden. Haar missie is het Italiaanse straatbeeld vast te leggen zodat de vaak zo pure en door z’n eenvoud bijzondere sfeer gedeeld kan worden.

Italianen hebben de mooie eigenschap het leven met verve te leven en niet aan kwaliteit te willen inboeten. Dat levert prachtige plaatjes op. Photoshoppen is voor Nellie uit den boze. Het straatbeeld en met name de mensen in dat straatbeeld zijn eenvoudigweg niet mooier te maken. Mensen worden door haar geportretteerd in hun eigen omgeving zonder dat zij zich bewust zijn van de camera. Alleen het visuele kan gedeeld worden. Maar Italianen en de mensen die het land een beetje kennen hebben aan haar beelden genoeg om de sfeer te kunnen proeven, ruiken, voelen en horen.
Een sfeer die kan kalmeren maar soms ook één groot theater is en sentiment en gekte in zich heeft. Hoe de sfeer ook is, het blijft intrigeren.

Bezoek aan de expositie
Nellie Kanters exposeert tot 14 januari a.s. bij Gallery Aaldering. U bent van harte welkom een bezoek te brengen aan de expositie. Gallery Aaldering is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.30 uur. Op zaterdag zijn de deuren van 9.00 tot 16.00 uur geopend. Voor vragen over de expositie kunt u rechtstreeks contact opnemen met Nellie Kanters, nellie.kanters@hetnet.nl

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: