Fantastische Donatie Jan Heuver Banden voor bouw Kliniek Mecula Mozambique

5 februari 2019 Nieuws

Hoe een enthousiaste grote internationale ondernemer het vrijwilligerswerk  van bouwteamleden van  “Nieuwbouw Ziekenhuis Hardenberg” ondersteunt, in de bouw van een kliniek in Mozambique.

In Hardenberg verrijst een prachtig nieuw ziekenhuis, gebouwd door bouwcombinatie Goossen Te Pas Bouw en Dura Vermeer. Enkele teamleden van dit bouwteam zijn naast de werkzaamheden voor dit ziekenhuis ook druk bezig met de voorbereiding van de bouw van een kliniek in Mozambique. In het plaatsje Mecula in de vergeten en arme provincie Niassa.

In deze kliniek komen o.a. voorzieningen voor tandheelkundige hulp, een klein laboratorium, een behandelruimte en een ruimte voor onderzoek en kleine chirurgische ingrepen.

De bouwplannen zijn uitgewerkt en de organisatie is druk bezig met de voorbereiding en het inzamelen van bouwmateriaal en financiële middelen.  En tijdens deze zoektocht is er in een korte tijd een enthousiaste band ontstaan tussen de vrijwilligers en de Hardenbergse ondernemer Jan Heuver van de “Jan Foundation”.

Jan Heuver, eigenaar van een groot internationaal opererende handelaar in banden voor de transport, landbouw- en grondverzetindustrie en eigenaar van 14 Profile Tyrecentres in Noord- en Oost Nederland heeft het project in Mozambique omarmt. Op de locatie van Profile Tyrecentre in Hardenberg mochten Jaap Onrust en Niels Slotman namens de vrijwilligers een cheque ontvangen van maar liefst € 10.000,-

 

Met deze gift zijn we nog dichter bij ons einddoel gekomen” melden Jaap en Niels, om straks in de bouwvak van 2019 de kliniek te realiseren. Net zoals we in 2015 eerder in Mozambique een kliniek hebben gebouwd. Dit alles met als doel de zorg in ook de armste delen van de wereld  te verbeteren.

Of zoals Jan zelf zegt: “Omdat goede banden de wereld mooier maken!”