Kennisplatform voor Oost Nederland

FarmHack: van boer naar stad

Geplaatst op 15 juni 2016
FarmHack in Raalte

Hoe kunnen ‘korte keten’ boeren hun producten van de streek, de stad in krijgen? Op die vraag wordt op 1 en 2 juli in Raalte een antwoord gezocht door middel van een FarmHack: een competitie waar multidisciplinaire teams in korte tijd oplossingen bedenken voor specifieke vraagstukken.

De opdracht
Technologie biedt boeren nieuwe kansen om verbindingen te maken met klanten, ideeën te testen en de logistiek slim in te richten. De uitdaging bij deze FarmHack is om langs dit spoor prototypes te ontwikkelen. Ook het realiseren van onderscheidend vermogen is van groot belang voor boeren in korte ketens, een aanvullende vraag is daarom hoe technologie bij kan dragen aan het overbrengen van meer inzicht in de productie van je eten. De FarmHack vindt plaats op een boerderij in Raalte.

Presentatie uitkomsten
In juni en juli worden door heel Nederland FarmHacks georganiseerd. De uitkomsten van de FarmHack in Raalte worden gepresenteerd tijdens Stöppelhaene op 26 augustus tijdens een inspiratiesessie. De winnaars van alle FarmHacks pitchen hun oplossingen tijdens de Dutch Design Week van 22 tot en met 30 oktober 2016 in Eindhoven.

Data- en technologie vragen
Het Agri & Food Innovatie Cluster Regio Zwolle is kennispartner van farmhack.nl. Bij FarmHacks gaat het om slimme combinaties van data, software, technologie en design. Het doel is om oplossingen te vinden voor data- en technologie vragen van boeren en het vinden van nieuwe toepassingen van landbouwdata.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: