Kennisplatform voor Oost Nederland

Fietskoeriers.nl winnaar Shopping Award Game Changer

Geplaatst op 24 maart 2017
Fietskoeriers.nl winnaar Shopping Award Game Changer

Fietskoeriers.nl uit Zwolle heeft donderdagavond de Shopping Award Game Changer gewonnen. Het is dé prijs voor het meest innovatieve initiatief dat in 2016 de Nederlandse e-commerce heeft verrijkt. “Ze zetten een nieuwe standaard in delivery”, aldus de jury.

Fietskoeriers.nl is de eerste en enige landelijk dekkende pakketbezorgservice op de fiets. In 30 steden op de fiets en erbuiten met auto’s op groengas. “We zijn ongelooflijk trots op deze prijs”, aldus Marieke Snoek, founder van Fietskoeriers.nl en algemeen directeur van Cycloon Post & Fietskoeriers. “Deze is voor al onze collega’s en de zeshonderd fietskoeriers die geloven in schone pakketbezorging.”

Cycloon Post & Fietskoeriers uit Zwolle nam twee jaar geleden het initiatief tot Fietskoeriers.nl. Achttien collega-fietskoeriersbedrijven sloten zich aan en een landelijk dekkend netwerk van zo’n 600 fietskoeriers is een feit. Sinds mei vorig jaar is Fietskoeriers.nl operationeel.

‘Wij maken het verschil in de stad’
“Deze prijs voelt echt als een bewijs dat we op de goede weg zitten”, aldus Marieke Snoek. “We geloven er met z’n allen in dat we het verschil kunnen maken in de stad. Tel maar na. Wij stoten geen CO2 uit, we fietsen op bruine boterhammen, we veroorzaken geen opstoppingen en de klant is blij verrast met een fitte fietskoerier aan de deur.”

‘We kietelen de gevestigde orde’
Waarom is Fietskoeriers.nl gamechanger? Marieke Snoek hoeft niet lang na te denken. “We kietelen de gevestigde orde. We wisten al dat er naar ons werd gekeken. Ook door de concurrentie. Dit zien we maar als een bewijs dat we als een serieuze partij worden gezien.” De lat van Fietskoeriers.nl ligt hoog voor 2017. “We willen dit jaar naar 10.000 pakketjes per dag. Zo’n nominatie kan daar alleen maar aan bijdragen. We zijn er enorm blij mee”, aldus Marieke Snoek.

Het juryoordeel:
De jury over de winnaar: “Fietskoeriers.nl heeft een netwerk van fietskoeriers gecreëerd, die opereren onder dezelfde standaarden. Het koppelt een groene propositie aan een wow experience aan de deur. Fietskoeriers.nl waardeert lokaal werkgeverschap, hanteert een zeer transparant model, staat open voor allerlei vormen van samenwerking en weet behalve op duurzaamheid ook op prijs te concurreren met de grote partijen in de markt. Daarmee zet Fietskoeriers.nl een nieuwe standaard in delivery.”

De twee andere genomineerden waren Centraal Beheer en Active Ants. In totaal hadden zich 34 initiatieven ingeschreven. De prijs is een initiatief van Thuiswinkel.org, de brancheorganisatie voor de e-commerce. Een vakjury bepaalde de winnaar.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: