Kennisplatform voor Oost Nederland

Finalisten Cleantech Battle 2022 bekend

Geplaatst op 8 juni 2022
Finalisten Cleantech Battle 2022 bekend

3D-printmateriaal gemaakt van kunstgrasmatten. Een oplossing voor het scheiden van urine en ontlasting van melkvee. Het verbeteren van stedelijk transport. Een circulaire geluidswand. Een onderzoek naar de milieueffecten van decentrale energiebronnen. Een kennisplatform voor het verduurzamen van vakantieparken. De 9e editie van de Cleantech Battle kent een enorme diversiteit aan duurzame en circulaire oplossingen. Donderdag 16 juni pitchen zes studenten(teams) hun ideeën aan publiek en jury op het podium van het Grootste Kennisfestival van Nederland. Initiatiefnemer Martin Snijder: “Elk jaar weer word ik verrast en geïnspireerd door de creativiteit van de ideeën en het enthousiasme waarmee studenten met duurzaamheid bezig zijn.”

De finalisten van de Cleantech Battle zijn derde- en vierdejaars studenten van Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN), Saxion Hogeschool en Hogeschool Van Hall Larenstein. In de finale op 16 juni (om 17:00 uur) presenteren zij hun duurzame project met een korte video. De jury stelt een aantal verdiepende vragen en bekijkt welk project het breedst inzetbaar, meest innovatief en duurzaam is. Ook beoordeelt de jury of er een gezonde business case van te maken is. Na het juryberaad is de bekendmaking van de winnaar. Naast de eer zijn er mooie bedragen te winnen: hoofdprijs €1.500,-, 2e prijs €1.000,- en 3e prijs €500,-. Speciale gast is Kees Klomp, lector Betekeniseconomie bij Hogeschool Rotterdam en schrijver van diverse boeken over dit onderwerp. Tijdens de finale van de Cleantech Battle vertelt hij over zijn zoektocht naar nieuwe economische denkrichtingen.

Springplank
De Cleantech Battle biedt studenten uit het mbo, hbo en wo in Oost-Nederland de kans om zich buiten hun eigen opleiding en school te laten zien en met hulp van onder meer ondernemers hun duurzame oplossing verder te ontwikkelen. Martin Snijder: “Studenten zijn heel inventief als het gaat om duurzaamheid. Zij verdienen écht een groter podium voor hun ideeën. De Cleantech Battle is een mooie springplank voor jong talent.”

De Cleantech Battle 2022 wordt georganiseerd door Platform Techniek Stedendriehoek en mede mogelijk gemaakt door Cleantech Regio en de gemeente Deventer. Het prijzengeld wordt beschikbaar gesteld door Deventer Kring Werkgevers, Bouw Sociëteit, Ideo Netwerkvereniging installatiebedrijven en MKB Deventer.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: