Kennisplatform voor Oost Nederland

Food Connect gaat verder onder de Kramer Group, overname is een feit

Geplaatst op 16 juli 2021
Food Connect

Food Connect, de maaltijdservice uit Almelo die bezorgd onder de merknamen Food Connect en Eten met gemak, is overgenomen door de Kramer Group, een familiebedrijf uit Warmenhuizen. Met deze overname verstevigt Kramer Group haar positie in ‘lekker gezond en gemakkelijk eten’ door te groeien in het bereiden van maaltijden én vanaf nu ook rechtstreeks bij de klant te bezorgen.

Nadat in 2019 Wadinko een aandeel in Food Connect nam, heeft Food Connect zich samen met het merk Eten met gemak de afgelopen jaren ontwikkeld als een belangrijke speler in de foodmarkt. Vers voedselproducent Kramer Group, houdstermaatschappij van o.a. Koninklijke Vezet B.V. heeft de aandelen overgenomen van aandeelhouders Wim Swier en Wadinko.

De Kramer Group ziet met de overname de bezorgmarkt van koelverse maaltijden aan huis als strategische groeimarkt. Frans J.N. Kramer en Marcel Jacobs van de Kramer Group: “We zien veel mogelijkheden om Food Connect te ondersteunen in haar ambities en zo verder uit te bouwen. Het bezorgnetwerk is voor ons een nieuwe, waardevolle asset! We kunnen ons zo ook buiten de retailmarkt gaan ontwikkelen.” Bouwe van Wijk van Food Connect ziet in de Kramer Group de partner die bij Food Connect past: “De Kramer Group is met haar expertise en netwerk precies de partner die we zoeken. Het is in veel opzichten een gezond bedrijf waar wij ons graag mee verbinden.”

Voor voormalig grootaandeelhouder en oprichter Wim Swier is met de verkoop de cirkel rond: “De verkoop aan Vezet is de kroon op het levenswerk.” In twintig jaar tijd is Food Connect uitgegroeid tot een grote speler van goede en gezonde maaltijden, vooral voor senioren. “We hebben vertrouwen in een goede toekomst van ons mooie bedrijf Food Connect, onder de Kramer vlag.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: