Kennisplatform voor Oost Nederland

Frans Bauer opent eerste lustrum Oktoberfeesten Vriezenveen

Geplaatst op 23 oktober 2017
Frans Bauer opent eerste lustrum Oktoberfeesten Vriezenveen

In het weekend van 27,28 en 29 Oktober worden de traditionele Oktoberfeesten georganiseerd in het centrum van Vriezenveen. Nog maar vijf jaar geleden werd het eerste feest georganiseerd in het kerkdorp maar inmiddels zijn de Oktoberfeesten een begrip in de hele regio. Frans Bauer is gestrikt om vrijdag de 27ste het eerste lustrum te vieren. Zaterdag staat het Oktoberfest op het programma en op zondag kunnen er bijzondere bieren worden geproefd tijdens het bokbierfestival Folk & Bock

Het enige grote concert mét live band dat Frans Bauer dit jaar in Overijssel geeft is op vrijdag 27 oktober tijdens de Oktoberfeesten in Vriezenveen. Het concert vindt plaats in de feesttent op het Manitobaplein. Lokale held Leon Schipper neemt het voorprogramma voor zijn rekening. De Holland Show Band, de begeleidingsband van Frans, doet met een wervelende sing-a-long-show het voor én naprogramma van Frans Bauer met als thema ‘hits in je moerstaal’.

Tijdens het Oktoberfest op de zaterdag staan de Vjenneländer, de Original Stimmungsmacher, en als klap op de vuurpijl de beste Helene Fischer Double van Europa op het podium. Bijzonder is dat de nieuwe  burgemeester van Twenterand en de commandant van de brandweer onder muzikale begeleiding van de Vriezenveense harmonie traditiegetrouw het ‘Eerste Vat’ aanslaan. Het vat wordt vervolgens tot op de bodem leeggetapt en door de fractievoorzitters van de lokale politiek uitgedeeld aan het volk!

Op de zondag worden de oktoberfeesten afgesloten met het bokbierfestival Folk & Bock. Acht kleine brouwerijen uit het hele land laten hun bokbieren proeven aan het publiek. De middag wordt opgeluisterd door live muziek van de Ierse folkband de Beggar’s Clan en Bek Vol Zand uit Vroomshoop.

Meer informatie en kaarten via www.mdzk.nl en alle Primera winkels in Nederland. De feesttent is te vinden op het Manitobaplein in Vriezenveen.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: