Kennisplatform voor Oost Nederland

Frappant neemt Doetinchems bureau Profilers over

Geplaatst op 25 mei 2022
Frappant neemt Doetinchems bureau Profilers over

Twee bekende namen uit Oost-Gelderland bundelen hun krachten: sinds april 2022 is Profilers Communicatie in Doetinchem onderdeel van brand agency Frappant in Aalten. En dat is drie keer goed nieuws.

Profilers Communicatie vierde onlangs haar 20-jarig jubileum. Eigenaar Paul Eggink richtte het bureau destijds samen met twee collega’s op, na alle drie werkzaam geweest te zijn bij Frappant. “Met deze samenvoeging zijn we dus terug op het vertrouwde nest”, vertelt Paul lachend. De afgelopen jaren is hij bezig geweest met de bedrijfsopvolging. Toen dat intern onverhoopt niet lukte, zocht hij de aansluiting bij Frappant. “We passen gewoon goed bij elkaar. Eigenlijk waren we er snel uit dat dit de beste match is voor onze opdrachtgevers – en onszelf”, aldus Paul.

Goed nieuws voor opdrachtgevers

De bundeling van de twee bureaus betekent extra kennis en slagkracht voor de opdrachtgevers van Profilers. Vanaf nu beschikken ze over een team van bijna 30 specialisten die bouwen aan hun merk en succes, in de breedste zin van het woord. Waar Profilers werkte met een schil van freelancers, heeft Frappant de meeste skills in eigen huis, van merkstrateeg tot conceptontwikkelaar, van contentmarketeer tot vormgever. En alles in meervoud. Deze krachten worden nu gecombineerd. Meer power dus, maar met dezelfde grote glimlach.

Goed nieuws voor Profilers

De medewerkers van Profilers worden onderdeel van het Frappant-team. Resultaat: een mooie club van vrolijke vakidioten die samen nóg meer impact kunnen creëren voor de gezamenlijke opdrachtgevers. Aan inspirerende werkruimte geen gebrek, naast het kantoor in Doetinchem is ook het voormalig zwembad in Aalten vanaf nu de plek om te ontmoeten en te werken, nét hoe het voor opdrachtgevers en klantteams het best uitkomt. Beide kantoren hebben bovendien voldoende flexplekken voor opdrachtgevers en partners om een dag op locatie te werken.

Goed nieuws voor Frappant

Met de acquisitie van Profilers verrijkt Frappant haar portfolio met een reeks mooie opdrachtgevers. Relaties die al jaren samenwerken met het Doetinchemse bureau en die met deze ontwikkeling weer jaren vooruit kunnen met een sterk team. De collega’s van Profilers zijn bovendien een hele welkome aanvulling voor het groeiende Frappant. “Hoewel we niet op overnamepad waren, kwam dit op een mooi moment” aldus Dennis Hoftijzer. “We hebben flinke stappen gezet in onze aanpak en werkwijze. Mede dankzij onze stevige profilering levert dat veel werk op. Met deze krachtenbundeling kunnen we doorpakken en onze ambities waarmaken.”

De komende tijd wordt de website van Profilers en de overige communicatiekanalen van een upgrade voorzien, waarmee de krachtenbundeling duidelijk wordt overgebracht. Met behoud van de nuchtere en authentieke Profilers-aanpak, de reden waarom klanten graag met het bureau werken.

“Ons DNA lag al niet ver uit elkaar” zegt David de Vries hierover. “Frappant heeft de afgelopen jaren een flinke transitie doorgemaakt naar een bureau voor merkenbouw -en merkactivatie. Een beweging waar omvang en slagkracht voor nodig is. We hebben bewezen kennis over het verstevigen van merken op alle fronten, zoals op het gebied van bijvoorbeeld employer branding. Die professionaliteit en kennis is daarmee nu ook beschikbaar voor de Profilers-klanten. Wat bij Frappant nooit is veranderd, is de nuchtere en eerlijke samenwerking, de mentaliteit van aanpakken en dóórpakken. En dat gaat heel mooi samen met het karakter van Profilers. We zijn er happy mee!” Paul knikt instemmend en bevestigt: “daar heb ik niks aan toe te voegen, we voelen ons hier thuis. Ik ben trots op deze stap en heb er zin in!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: