Kennisplatform voor Oost Nederland

Freemium telefonie, dé oplossing voor ZZP’ers

Geplaatst op 20 februari 2020

Uit onderzoek is gebleken dat het overgrote deel van (startende) ZZP’ers behoefte heeft aan een professionele maar bovenal flexibele telefonieoplossing. Zonder dure abonnementen, langdurige contracten en waarbij de techniek te ingewikkeld is.

Logicomm uit Enschede springt in dit gat. ‘Wij zijn al heel wat jaren actief in de telecom maar een echte oplossing voor ZZP’ers is er simpelweg niet. Voor een aantal dierbare relaties hebben we een constructie bedacht en van het één, komt het ander, aldus Giuseppe Levatino, eigenaar van Logicomm.

“Een voicemail is niet professioneel.”

Als ZZP’er ben je aan het werk. Je beoefent jouw beroep uit en dan is het vaak niet mogelijk om de telefoon op te nemen. En dat gaat ten koste van de uitstraling die je wil neerzetten. De voicemail biedt uitkomst maar is wat Logicomm betreft niet professioneel. Het zou de laatste stap moeten zijn en alleen als het niet anders kan.

Het uitbellen gaat vaak via de mobiel met een abonnement die privé is afgenomen. Iets anders is vaak niet voorhanden. Het mobiele nummer is vermeld op visitekaartjes en dan beginnen de problemen. Mobiele telefonie an sich is niet geënt op zakelijke communicatie. ‘Het is beperkt qua functionaliteit.’ Aldus Han Boin, de andere eigenaar van Logicomm.

‘En eigenlijk wil je uitbellen met een vast nummer. Wanneer je gebeld wordt op je vaste nummer heb je de controle en regie over wat er moet gebeuren met dat gesprek.’

“De techniek moet zich aanpassen aan de gebruiker.”

De techniek maakt dat de mens zich hierop moet aanpassen. Daar waar het andersom zou moeten zijn. Met behulp van slimme instellingen en het naar de mobiel halen van bepaalde ‘vaste telefonie techniek’, krijg je het voor elkaar dat een telefonie oplossing zich aanpast aan de gebruiker. Uiteraard zonder dure abonnementen en langdurige contracten.

Daarom lanceert Logicomm het merk ZZPremium. Op Valentijnsdag de aankondiging van het nieuwe merk want ‘we love ZZP’ers’. In de week erna zal de website live gaan en kunnen we de eerste ZZP’ers helpen om hun telefonie professioneel in te richten. En daar nemen we echt de tijd voor.

“Geen maandelijkse kosten en één uur gratis bellen per maand.”

Om het laagdrempelig te houden is het mogelijk om een Vast op Mobiel Vrij abonnement af te nemen. Geen vaste kosten per maand en je krijgt er zelfs 1 uur gratis bellen naar vaste- en mobiele nummers. Voor de duur van 12 maanden. Het enige wat je betaald aan kosten is de activatie van € 50. Eenmalig.

Na 12 maanden (of eerder) volgt er een evaluatie waarbij de klant de keuze krijgt om over te stappen op een Vast op Mobiel Standaard of Uitgebreid abonnement inclusief meerdere mogelijkheden en veel meer belminuten.

Samengevat: Met ZZPremium zet Logicomm een oplossing in de markt dat vele malen betaalbaarder is en echt helpt om beter bereikbaar te zijn. Hiermee is de telecomprovider de eerste aanbieder van zakelijk ‘freemium’- bellen in Nederland.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: