Kennisplatform voor Oost Nederland

Fris Nederland pakt fietsdiefstal aan met Smart Tracker

Geplaatst op 25 maart 2022
Fris Nederland pakt fietsdiefstal aan met Smart Tracker

Deze week start Fris Nederland een campagne om fietsdiefstallen terug te dringen, door gebruik van een Smart Tracker. Het aantal aangiften van gestolen e-bikes is opnieuw fors gestegen, zo bleek uit recente analyse van Stichting Aanpak Fiets en E-bike diefstal (S.A.F.E.). De afgelopen twee jaar is de E-bikediefstal met maar liefst 74 procent toegenomen. De helft van alle nieuw verkochte fietsen in 2021 was een e-bike. Door de grote populariteit groeit niet alleen het aantal diefstallen maar ook het leveringsprobleem: wachttijden lopen op tot wel 12 maanden. Het wordt dus steeds noodzakelijker om kostbare fietsen niet alleen goed te beveiligen, maar ook op te kunnen sporen. Met een nauwkeurige track & trace-oplossing levert Fris Nederland een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van diefstal van waardevolle voertuigen in Nederland, België en Duitsland. Fietsen worden snel opgespoord én weer teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar.

De start van de lente trapt niet alleen het fietsseizoen af, ook fietsendieven worden in dit jaargetijde actiever. Uit de aangiftecijfers blijkt dat veruit de meeste aangiften betrekking hebben op de ‘eenvoudige’ diefstal van e-bikes op straat. Een gestolen fiets zit in een klein hoekje, stelt Peter van den Brink, algemeen directeur van Fris Nederland: “Fietsendieven slaan toe op een onbewaakt moment: tijdens de koffiepauze van een lange tocht of terwijl de fiets nog op de auto zit. De meeste mensen weten dat ze hun kostbare fiets goed op dubbel slot moeten zetten, idealiter met ART-goedgekeurde sloten en ergens aan vast. Toch schiet dat er op sommige momenten nou eenmaal bij in. Daarnaast weten professionele dieven zelfs goede vergrendelingen te omzeilen. De Smart Tracker biedt in beide gevallen uitkomst.”   

Hoe de Smart Tracker werkt

De Fris Smart Tracker is erkend door verzekeraars en zorgt voor een optimale diefstalbeveiliging. Met de unieke bewegingsmelder, is een gestolen voertuig real time te volgen en exact terug te vinden, buiten én binnen.

Op het moment dat een voertuig wordt vermist kan de eigenaar een melding doen in de  Zeker!-app. Na deze melding komt het lokale opsporingsteam van Fris Nederlanddirect in actie. Het team lokaliseert het voertuig tot op de meter nauwkeurig én brengt deze kosteloos terug bij de rechtmatige eigenaar. Uit cijfers van Fris Nederland blijkt dat 80 procent van de fietsen die zijn uitgerust met een track & trace-systeem wordt teruggevonden. Fris Nederland is als marktleider in opsporingsdiensten onder meer actief voor een groot deel van de Nederlandse verzekeringsmaatschappijen.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: