Fysiotherapie Wynia & Tannemaat opent nieuwe praktijk in Silvolde

10 mei 2019 Economie

Op vrijdag 24 mei opent Fysiotherapie Wynia & Tannemaat de deuren van haar nieuwe vestiging in Silvolde. De praktijk is gevestigd in hartje Silvolde aan de Markt 2a en biedt naast vier behandelkamers een grote oefenzaal voor individuele en groepsbehandelingen. De praktijk zal feestelijk geopend worden samen met het voltallige negenkoppige team van Fysiotherapie Wynia &Tannemaat.

Moderne praktijk, klaar voor de toekomst
Fysiotherapie Wynia & Tannemaat zal zich huisvesten in het voormalige pand van Klomberg assurantiën dat bekend is in de hele regio. De voormalige bank is de afgelopen maanden onherkenbaar verbouwd en gemoderniseerd. De kantoortuin heeft plaatsgemaakt voor vier moderne behandelkamers en er is een grote oefenzaal gecreëerd voor groepstherapie, kinderfysiotherapie en voor specifieke individuele behandelingen.

Al dertig jaar een begrip in de regio
Fysiotherapie Wynia &Tannemaat kent een rijke geschiedenis. De praktijk startte dertig jaar geleden toen Ciska Wynia een kleine fysiotherapiepraktijk opende in Sinderen. Zij specialiseerde zich met name in kinderfysiotherapie en bouwde zo naam op in de hele Achterhoek. Het patiëntenbestand groeide gestaag en na zijn studie, trad Ciska’s zoon, Menno Wynia, toe tot de maatschap. Al snel hadden Menno en Ciska versterking nodig en zo voegde ook Menno’s studiegenoot, Wilco Tannemaat zich tot de maatschap. Terwijl de praktijk succesvol uitbreidt zal Ciska Wynia haar werkzaamheden als fysiotherapeute en kinderfysiotherapeute na ruim 50 jaar, eind 2019, beëindigen.

Specialisaties
Door ruimtegebrek startte ik eerst een dependance aan huis. In 2009 werd de huidige praktijk aan de Aaltenseweg in Dinxperlo, na een ingrijpende verbouwing, de hoofdlocatie,” zegt Menno. “Inmiddels bestaat het team uit 9 collega’s en hebben we veel specialisaties in huis. Buiten reguliere fysiotherapie, kan men terecht voor manuele therapie, kinderfysiotherapie en kaakfysiotherapie, maar ook voor longfysiotherapie, diabetesgroepen, echografie, shockwave en EPTE behandeling en dry needling.  De praktijk in Dinxperlo kan nog jaren mee, maar we constateerden een groeiende vraag in Silvolde en omstreken.”

We brengen deze specialisaties daarom nu ook naar Silvolde en bedienen zo een verzorgingsgebied van Silvolde tot Terborg en van Gendringen tot Ulft. Patiënten uit deze dorpen hoeven zo niet meer naar Dinxperlo voor hun behandeling,” voegt Wilco toe.

Feestelijke opening
Op 20 mei wordt er voor het eerst gewerkt in de praktijk en op 24 mei is er voor alle belangstellenden een feestelijke opening. Deze opening vindt plaats van 17:00 uur tot 19:00 uur.

Wat: Feestelijke opening praktijk
Wanneer: 24-05-2019 van 17:00 – 19:00 uur
Waar: Markt 2A Silvolde

Meer informatie: www.wyniatannemaat.nl