Kennisplatform voor Oost Nederland

Gamp ebiz gedijt in de wereld achter webshops

Geplaatst op 22 december 2022
Gamp ebiz gedijt in de wereld achter webshops

Gamp ebiz, een jong en ambitieus bedrijf, bouwt een nieuw pand op bedrijventerrein Laarberg. Dat was hoognodig. Steeds meer webshops kloppen aan bij het Groenlose bedrijf voor hun complete e-fulfilment; dat wil zeggen inslag, opslag, orderpikken en klantenservice. Operationeel manager Coco van Megen: “Met het nieuwe magazijn van bijna 50.000 m3 zitten we straks ruim in ons jasje. In dit pand kunnen we nog drie verdiepingen realiseren, elk goed voor 820 m2 opslagcapaciteit. De komende jaren kunnen wij groeien.”

Michel Hoffman en Gerben ter Avest richtten in 2012 Gamp ebiz op, met direct als eerste klant kapperskorting.com, inmiddels Haibu. “Voor webshops is de logistieke afhandeling van orders een van de belangrijkste activiteiten”, verklaart Kayo Klein Obbink, algemeen directeur bij Gamp ebiz. “Klanten verwachten dat hun bestelling correct en snel geleverd wordt. Of je als webshop kan voldoen aan die verwachting, hangt af van je e-fulfilment.” Dat is waarin Gamp webshops ontzorgt: het hele proces van inslag, opslag, orderpikken en klantenservice. Gamp is Britse straattaal voor ‘paraplu’; een paraplu waar e-business bedrijven vertrouwd hun e-fulfilment kunnen onderbrengen.

Groot in kleine producten

Kayo: “Dat we sterk zijn in wat we doen en in vergelijking met grote concurrenten een stuk flexibeler, maakt dat we steeds meer opdrachtgevers krijgen.” Wat al die webshops gemeen hebben? Het formaat van de producten is klein. Operationeel manager Coco van Megen: “Rekenmachines, ondergoed, beautyproducten, telefoonaccessoires: allemaal handzame verpakkingen waarvan er meestal meerdere in één doos gaan. De logistieke vereisten voor e-fulfilment komen overeen. Nu wij dat proces strak hebben staan, kunnen we het opschalen voor steeds meer bedrijven. En het mooie is: als wij voor hen de e-fulfilment goed regelen, kunnen die winkels groeien, een groter assortiment gaan voeren en meer bestellingen binnenhalen. Win-win. Enige voorwaarde is dat wij genoeg ruimte hebben.”

Een hele wereld achter webshops

En dat was nu precies waar de schoen begon te wringen. Gamp heeft in haar magazijnen:

– meer dan 19.000 verschillende producten

– meer dan 100.000 productlocaties

– bijna 5 miljoen producten op voorraad

Tussen de 80 en 100 medewerkers zorgen er samen voor dat er dagelijks duizenden orders worden verzonden. Gevolg: Gamp puilt uit haar vier panden in Groenlo.

Vrijheid en ruimte. In Groenlo

Gamp koos voor nieuwbouw omdat de zoektocht naar bestaande panden niet slaagde. Laarberg was veruit de beste locatie. Kayo: “Er is goede ontsluiting via de N18 en Laarberg heeft ons een mooie zichtlocatie geboden. Bovendien krijgen we veel ruimte en vrijheid om te bouwen wat we nodig hebben. En heel belangrijk: we blijven zo in Groenlo. Dat is cruciaal voor onze mensen.” De kavel is 7000 m2 groot, waarvan het nieuwe pand 3400 m2 beslaat. De rest is ruimte voor parkeren en laden en lossen.

Eén pand, tig opties

Het nieuwe pand is ontworpen door architectenbureau Palazzo uit Duiven. Niet alleen is het volledig duurzaam; het gebouw stelt Gamp in staat om inpandig te groeien. Het is zo hoog dat er drie extra vloeren gemaakt kunnen worden in het magazijn waardoor de originele opslagcapaciteit van bijna 5000 m2, verdubbelt. Daarnaast is er 700m2 aan kantoorruimte. “Op Laarberg kunnen we het aantal opdrachtgevers en orders waarschijnlijk meer dan verdrievoudigen”, vertelt Coco enthousiast. “Maar dat pakken we natuurlijk in fases aan. Onze processen, maar vooral onze mensen moeten de tijd krijgen om mee te groeien.”

Work hard, play hard

Het aantal werknemers, waarvan veel parttime en flexkrachten, varieert tussen de 80 en 100 omdat Gamp op hoogtijdagen gebruik maakt van uitzendbureaus. De drukste tijden – avonden en weekenden – zijn perfect voor schoolgaande jongeren. “En die vinden het leuk werken hier”, aldus Coco. “Het betaalt goed en de sfeer is top. In het magazijn staat vaak de muziek aan, dansje maken, zingen, lekker ouwehoeren. Zolang er maar hard gewerkt wordt. En dat gaat stukken beter als je lol hebt, is onze ervaring.”

Bont superteam

Het gezelschap dat hier rondloopt is divers. Jong en ervaren, geboren in Nederland of elders, zonder en met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Wij werken al jaren met gedetacheerde krachten van onze buren, werkleerbedrijf Fijnder. Zeker voor repeterende werkzaamheden. De teamleiders helpen hen met duidelijke takenlijsten en verder zijn ze net als ieder ander in het team. Inclusief de lol.” De teamspirit zit er dan ook lekker in bij Gamp. “Onze vrijdagmiddagborrels zijn fameus in Groenlo. Zelfs degene die vrij zijn komen ervoor naar de zaak.”

Fijne werkomgeving

Toch ondervindt ook Gamp de laatste tijd wat meer moeite om goede werknemers te vinden. “Via-via krijgen wij nog steeds mensen binnen, maar we zien inmiddels wel een afname. Ondanks de referral beloning die we al hadden en het goede contact met de scholen. Dus hebben we nu ook stappen gezet in de salarissen. Maar het belangrijkste blijft de leuke werksfeer. Dus creëren we straks in het nieuwe pand een mooie, gezellige kantine. Een fijne plek voor de pauzes en vrijdagmiddagborrels.” Tekenend: vaste krachten blijven graag bij Gamp werken. “We luisteren en geven ze uitdagingen ze waar ze blij van worden. Als we straks op Laarberg weer kunnen groeien, ontstaan er ongetwijfeld nieuwe rollen die vervuld moeten worden. Dan kijk ik eerst naar onze eigen mensen. Wie ambitie heeft, kan hier ver komen.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: