Kennisplatform voor Oost Nederland

Geluidsreducerende omkasting voor warmtepompen exclusief verkrijgbaar bij Rensa

Geplaatst op 28 september 2020

De geluidsreducerende warmtepomp-omkastingen van het Nederlandse Merford zijn per direct exclusief beschikbaar bij groothandel Rensa Verwarming & Ventilatie. Het gaat om in totaal zeven verschillende uitvoeringen van het type DICE, waarmee vrijwel iedere warmtepomp op de Nederlandse markt van een omkasting voorzien kan worden.

De toevoeging is voor Rensa Verwarming & Ventilatie een volgende stap in het doorlopend verbreden en versterken van het assortiment rondom warmtepompen en duurzame oplossingen.

Kwaliteit van gerenommeerd merk

Omkastingen van Merford leveren tot 15 dB(A) geluidsreductie door het gebruik van diverse geluiddempende en isolerende materialen, die geluidsgolven opnemen en omzetten in warmte. De omkasting komt niet in aanraking met de warmtepomp, waardoor de warmtepomp optimaal blijft functioneren.

Categoriemanager Kevin Verweij van Rensa: “Met de omkastingen voegen we een kwalitatief hoogwaardig product toe aan het warmtepomp-assortiment. Merford is een specialist in geluidsreductie waarvan de oplossingen al jaren breed ingezet worden voor onder andere bouwplaatsen, treinstations en concertzalen. Die expertise hebben zij nu ingezet voor de aanpak van het geluid van warmtepompen. De omkastingen zijn daarmee echte probleemoplossers en zorgen er bovendien voor dat elke warmtepomp bestand is tegen toekomstige veranderende regelgeving rondom geluid.”

Voor Merford is de keuze voor een ‘lange en succesvolle samenwerking’ met Rensa een logische stap, zegt Sven Evers, Business Develop Manager bij Merford. “Rensa en Merford lijken in veel opzichten op elkaar; familiebedrijven en echte specialisten. Het adviseren van de klant naar een juiste oplossing zit bij beide bedrijven in het DNA. Naast de standaard DICE warmtepomp-omkastingen kunnen we samen met Rensa ook complexere vraagstukken aan waar maatwerk noodzakelijk is.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: