Kennisplatform voor Oost Nederland

Gemeente Apeldoorn nodigt ondernemers uit eigen ‘achtertuin’ te ontdekken

Geplaatst op 10 september 2021
Gemeente Apeldoorn nodigt ondernemers uit eigen ‘achtertuin’ te ontdekken

De uitgestrekte bossen, het wild, de beken en sprengen, landgoederen, Koninklijke tuinen en bossen: Apeldoorn is een geliefde vakantiebestemming voor veel mensen. Dit najaar start voor de tweede keer het programma IVN Gastheer van het Landschap in Apeldoorn, waarin ondernemers meer leren over het landschap van Apeldoorn en omgeving. Want een ondernemer die weet welke pareltjes de eigen streek te bieden heeft, is een interessante gastheer of -vrouw die bezoekers kan attenderen op wat er te ontdekken en beleven is. Ondernemers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het programma via www.ivn.nl/gastheer-apeldoorn.

Landschapsverhaal

Tijdens het programma IVN Gastheer van het Landschap verdiepen de ondernemers zich gedurende vier dagdelen in het landschapsverhaal van Apeldoorn, de flora en fauna, cultuurhistorische waarden, recreatieve mogelijkheden en het Koninklijke verhaal van Apeldoorn. Ook gaan ze naar buiten tijdens een veldexcursie, om met eigen ogen te ontdekken wat de streek allemaal te bieden heeft. Het IVN Gastheer van het Landschap programma start op dinsdag 9 november 2021.

Natuurarrangementen

Het programma draait niet alleen om het leren kennen van het eigen gebied, maar ook om het vormen van een duurzaam netwerk van recreatieondernemers in Apeldoorn. Samen gaan de ondernemers tijdens en na het programma natuurarrangementen en -excursies ontwikkelen om Apeldoorn nog beter op de kaart te zetten.

Meerdaagse Trektocht

Het eerste gezamenlijke product waarmee de Gastheren van het Landschap aan de slag gaan, is een meerdaagse IVN Trektocht. Dat is een wandeltocht met audio-ondersteuning die de wandelaar langs de mooiste plekjes voert rondom het thema de Koninklijke Veluwe. De wandelaar boekt zijn of haar overnachtingen bij de Gastheren- en vrouwen die zijn aangesloten en krijgt tips voor leuke tussenstops bij andere ondernemers tijdens de wandeling.

Veluws netwerk

Het is de tweede keer dat IVN Gastheren van het Landschap programma in Apeldoorn gehouden wordt, in 2017 is er al een eerste netwerk opgezet. Ook in gemeenten Hattem, Heerde, Ermelo, Ede, Epe, Elburg en Oldebroek zijn Gastheren actief. 

Het programma wordt mogelijk gemaakt door IVN Gelderland, gemeente Apeldoorn en het Toeristisch Platform Apeldoorn. Provincie Gelderland ondersteunt het programma. Aanmelden kan op www.ivn.nl/gastheer-apeldoorn.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: