Kennisplatform voor Oost Nederland

‘Gendergelijkheid op de werkvloer is geen vrouwenkwestie’

Geplaatst op 18 oktober 2022
'Gendergelijkheid op de werkvloer is geen vrouwenkwestie'

Ruim 300 bedrijven namen dinsdag 4 oktober deel aan het initiatief van SER Diversiteit in Bedrijf – Diversity Day – om aandacht te vragen voor diversiteit en inclusie op de werkvloer. Belangrijk dat organisaties zich ook na deze dag hiervoor in blijven zetten.

Onder andere gendergelijkheid is voor veel bedrijven nog geen gemeengoed. Om meer vrouwen de top te laten bereiken, zijn mannelijke rolmodellen nodig om het gedrag van andere mannen te kunnen beïnvloeden. Mannen bekleden de meerderheid van de leidinggevende posities, dus de macht ligt bij hen om dingen te veranderen. We hebben hun steun nodig om te helpen en echt een verschil te maken bij het dichten van de genderkloof en het bereiken van gelijkheid op de werkvloer.

We verzamelden samen met BrandedU inspirerende verhalen en ervaringen van mannen die de stappen hebben ondernomen en veranderingen binnen hun eigen organisaties hebben beïnvloed. Hieruit hebben we vijf strategieën geformuleerd:

· Strategie #1 – Privilege gebruiken: gebruik deze om deuren te openen voor vrouwen.

· Strategie #2 – Een veilige ruimte creëren om authentiek te zijn: houd jezelf verantwoordelijk om inclusieve ruimtes te creëren.

· Strategie #3 – Begin met het breken van de regels: gebruik je positie als poortwachter om de regels te veranderen, of beter, ze te breken.

· Strategie #4 – Beoefen nieuwsgierigheid: stel vragen, zelfs de ongemakkelijke.

· Strategie #5 – Respect: wees degene die je emoties toont.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: