Kennisplatform voor Oost Nederland

Genomineerden Fabrikant van de Toekomst bekend

Geplaatst op 5 mei 2021
Biochem Products uit Oost-Nederland winnaar Oranje Handelsmissiefonds

Een vakjury onder voorzitterschap van Marjet Rutten heeft de genomineerden van de Hibin Fabrikant van de Toekomst-verkiezing bekendgemaakt. In vier categorieën: Versnelling van de bouw- en renovatieopgave, Minder primaire grondstoffen, Data voor stroomlijning van de bouwsector en Hindervrije bouwlogistiek, zijn acht innovaties van zeven verschillende fabrikanten genomineerd. Enkele inzendingen zijn in meer categorieën genomineerd. Tijdens het Hibin congres op 8 juni 2021 worden de winnaars per categorie en de overallwinnaar bekendgemaakt.

Fabrikanten zijn begin maart door Koninklijke Hibin uitgenodigd om hun product- of procesinnovaties aan te melden voor de tweede editie van de Fabrikant van de Toekomst. Twee jaar geleden won Weekamp Deuren, toen op basis van de waardering van bij Hibin aangesloten groothandelsbedrijven. In de tweede editie is gekozen voor beoordeling door een vakjury. Over het totaal van de vier categorieën kwamen 38 inzendingen binnen van 17 verschillende fabrikanten. Op 8 juni maken de juryleden hun inhoudelijke afwegingen bekend.

Genomineerden per categorie

In de categorie ‘Data voor stroomlijning van de bouwsector’ heeft de jury twee bedrijven genomineerd:
RC Panels – Terugwingevel Wienerberger – Voortrekkersrol datamanagement en -classificatie

In de categorie ‘Hindervrije bouwlogistiek’ heeft de jury drie bedrijven genomineerd:
Weber Beamix – Profielsteller RC Panel – Terugwingevel Gyproc – Afbouwpakketten

In de categorie ‘Minder primaire grondstoffen’ heeft de jury drie bedrijven genomineerd:
Isobouw – Greenline VELUX Nederland – Takeback recyclingdienst VELUX dakramen Wienerberger – Clickbrick
De jury heeft besloten in deze categorie Triple B (Bio Based Biocomposiet) van Singhboard Holding een eervolle vermelding te verlenen.

In de categorie ‘Versnelling van de bouw- en renovatieopgave’ heeft de jury drie bedrijven genomineerd:
RC Panels – Terugwingevel Gyproc – Afbouwpakketten Afbouwcentrum – Gieten op afschotmal

Jurysamenstelling

De jury van de Fabrikant van de Toekomst bestaat uit Marjet Rutten (voorzitter), Margriet Drijver, voormalig bestuurlijk boegbeeld Renovatieversneller (categorie Versnelling van de bouw- en renovatieopgave), Bianca Seekles, Directievoorzitter ERA Contour B.V. (categorie Minder primaire grondstoffen), Jacqueline Meerkerk, directeur Stichting BIM Loket (categorie Data voor stroomlijning van de bouwsector) en Annemarie Terpstra, vertegenwoordiger MKB Topsector Logistiek (categorie Hindervrije bouwlogistiek).

Achtergrond Fabrikant van de Toekomst

De aanpak van de Fabrikant van de Toekomst-verkiezing sluit aan bij de in 2019 opgestelde strategie van Hibin. Die strategie is gebaseerd op vier maatschappelijke opgaven die deel uitmaken van de dagelijkse praktijk van leden. Het zijn opgaven waarbij de bouwtoelevering een bijdrage kan leveren door inzet van haar kennis, positie en rol. De Hibin-strategie is gebaseerd op transparantie en samenwerking. Hibin manifesteert zich daarom nadrukkelijk als Netwerk van de Bouwtoelevering. De verkiezing van de Fabrikant van de Toekomst geeft extra aandacht voor innovaties die de gezamenlijke doelen dichterbij kunnen brengen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: