Kennisplatform voor Oost Nederland

Gero vestigt zich en bouwt bedrijfsverzamelgebouwen op A1 Bedrijvenpark Deventer

Geplaatst op 3 februari 2017
Gero vestigt zich en bouwt bedrijfsverzamelgebouwen op A1 Bedrijvenpark Deventer

Gero uit Wilp bouwt twee bedrijfsverzamelgebouwen op A1 Bedrijvenpark Deventer en vestigt zich eveneens op deze locatie. De bouw start in het voorjaar, zodat na de zomer de eerste bedrijven hun nieuwe bedrijfslocatie in gebruik kunnen nemen.

Gerard Zweverink, eigenaar van Gero Metselen en Kalkzandsteen lijmen met ruim 25 medewerkers, was al langere tijd op zoek naar een nieuwe bedrijfslocatie en de mogelijkheid voor de ontwikkeling van bedrijfsverzamelgebouwen. “Het plan ligt al geruime tijd klaar, maar binnen de bestaande bouw konden we geen goede mogelijkheden vinden.”

Drie minuten van de A1
Zweverink: “Toen deze optie voor A1 Bedrijvenpark Deventer zich voordeed hebben we die kans gegrepen. Het bedrijvenpark is een toplocatie aan de A1, binnen drie minuten ben je op de snelweg. Dat was voor ons de trigger om voor deze locatie te gaan.”

Bedrijfsverzamelgebouw
Op de kavel van 4000 m2 komen twee bedrijfsverzamelgebouwen. “De bedrijfsruimten zijn hallen van 90 m2 met een verdieping van 40 m2. Uit onderzoek blijkt dat hier veel vraag naar is, dat merk ik ook in ons zakelijk netwerk. De ruimten zijn onder meer geschikt voor kleine zelfstandigen en op- en overslag. In principe is de hal leeg, afhankelijk van de vraag worden de tussenmuren geplaatst. Met mijn metselbedrijf neem ik intrek in twee hallen.” De bouw start in het voorjaar, naar verwachting is de nieuwbouw in september gereed.

Kleine bedrijven
Wethouder Robin Hartogh Heys verwelkomde Gerard Zweverink donderdag in Deventer. “Deze bedrijfsverzamelgebouwen bieden kleinere ondernemers de kans om zich te ontwikkelen. Naar verwachting groeit een aantal partijen door naar grotere bedrijfslocaties en die kavels bieden wij ook aan op A1 Bedrijvenpark Deventer. Deze ontwikkeling zorgt voor nog meer economische reuring op het bedrijvenpark.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: