Kennisplatform voor Oost Nederland

Geschenkverpakkingsgigant na krachtenbundeling Kaleidoscope Gift-Wrap en Keijzer Papier

Geplaatst op 3 december 2020
Links Marlon Timmerhuis-Kuiper (Kaleidoscope), rechts Kim Keijzer-Nieboer (Keijzer Papier)

Investeringsmaatschappij Pallas X Holding, dat onlangs een meerderheidsbelang verwierf van DGA’s Nico Kemper en Marlon Kemper-Timmerhuis in het Almelose Kaleidoscope Gift-Wrap, heeft 100% van de aandelen verworven van Keijzer Papier uit Wormerveer. Met het samengaan is een toonaangevende formatie ontstaan in de sector van cadeau- en geschenkpapieroplossingen en wordt de langetermijnvisie en de continuïteit gewaarborgd. Keijzer Papier werd bij de overdracht begeleid door Marktlink Fusies en Overnames. Directrice Kim Keijzer blijft nog voor onbepaalde periode als leidinggevende aan.

Beide bedrijven zijn reeds vele decennia actief voor nationale en internationale klanten. Familiebedrijf Kaleidoscope Gift-Wrap is uitgegroeid tot een gerenommeerde producent van luxe cadeaupapier. Naast de standaardcollecties produceert het bedrijf ook private labels voor winkeliers en grossiers en naar eigen ontwerp.

Keijzer Papier uit Wormerveer bestaat al 175 jaar. Het bedrijf is één van de grootste en bekendste producenten van luxe geschenkpapier en een begrip onder grootwinkelbedrijven, inkooporganisaties en groothandelaren. Keijzer Papier produceert dankzij een state-of-the-art machinepark in eigen huis en geheel naar wens in designs, kwaliteit en papiersoort.

De bundeling van krachten zorgt voor een uitbreiding van het machinepark en het productassortiment. Daarnaast heeft de groep gezamenlijk veel kennis opgedaan van duurzaamheid, logistiek en IT. Hierdoor ontstaat een toonaangevende groep op de markt, die elkaar versterkt in productie, distributie en dienstverlening. “Ik word heel enthousiast, wetende dat we nu nog flexibeler en op een veel breder gebied onze klanten kunnen bedienen. Het samengaan van deze twee bedrijven betekent dat we enerzijds commerciële en technologische synergiën kunnen realiseren en anderzijds een nog sterkere positie hebben in de Nederlandse, Belgische en Duitse markt van luxe cadeau- en geschenkverpakkingen,” aldus Marlon Timmerhuis-Kemper van Kaleidoscope. “Beide collecties tezamen geven een nog bredere keuze en een meer onderscheidend vermogen in de markt.”

“Keijzer Papier, dat 175 jaar bestaat, en Kaleidoscope zijn echte familiebedrijven met de daarbij behorende cultuur en strategie. Daarom is de keuze gemaakt om een partnerschap aan te gaan. Het is een logische keuze om de marktpositie van beide bedrijven te versterken,” weet Kim Keijzer-Nieboer van Keijzer Papier.

Het Bunschotense Pallas X Holding is opgericht door Louis Ploegmakers en Floris van Woerkom. Voor de participatiemaatschappij is het samenwerkingsverband een logische volgende stap: “Keijzer Papier heeft een unieke collectie met unieke designs die volledig complementair zijn aan die van Kaleidoscope. We kijken uit naar de samenwerking met Kim en Marlon,” aldus Ploegmakers.

Pallas X Holding werd geadviseerd door DVAN Advocaten en Hans Bredewoud van Incorpe Corporate Finance.  Keijzer Papier werd bij de transactie begeleid door Marktlink Fusies en Overnames. Beide ondernemingen blijven vanuit hun eigen vestigingen opereren, waarbij gezamenlijke commerciële activiteiten op elkaar zullen worden afgestemd.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: