Kennisplatform voor Oost Nederland

Geslaagde bijeenkomsten Inclusief Groep over innovatie

Geplaatst op 1 oktober 2021
Geslaagde bijeenkomsten Inclusief Groep over innovatie

Hoe zet je technologische innovatie in voor een inclusieve arbeidsmarkt? Dat was de vraag die centraal stond bij de bijeenkomsten die onlangs plaatsvonden bij Inclusief Groep. De bijeenkomsten in Ermelo en Nunspeet werden goed bezocht en hieruit bleek wel dat innovatie bij veel bedrijven en organisaties op de agenda staat.

Inclusief Groep hecht veel waarde aan het investeren in innovatie, omdat dit een groter bereik geeft voor de doelgroep waar Inclusief Groep voor werkt, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De uitdaging is namelijk dat er een taakverrijking in plaats van taakverarming ontstaat. “Hoe mooi is het om te zien dat mensen zich kunnen ontwikkelen door innovatie”, aldus Gert-Jan Gerrits, bedrijfsdirecteur Inclusief Groep.

KIT

Tijdens de bijeenkomsten was ook KIT aanwezig. Dit is een kennisplatform op het gebied van inclusie en technologie. Een medewerker van KIT liet diverse voorbeelden zien hoe met inzet van nieuwe technologie mensen met een beperking beter en efficiënter kunnen werken. Maurice Ditewig, directeur van Hellebrekers Industriële Automatisering liet de deelnemers diverse technologische innovaties zien en vertelde vol enthousiasme over de vele ontwikkelingen op dit gebied. Maurice Ditewig: “Het is belangrijk om vanuit verschillende perspectieven naar innovatie te kijken waardoor de werelden van inclusie en technologie op een mooie manier samenkomen. Er zijn zo veel mogelijkheden.” Hij daagde de aanwezigen uit om hun eigen werkproces door te nemen en te kijken welke innovatieve mogelijkheden er zouden kunnen zijn.

Innovatie

Innoveren betekent ook dat je op een andere manier moet kijken naar bepaalde vraagstukken. Het is van groot belang om te investeren in een innovatieve cultuur. Durf je bedrijf open te stellen voor innovatie en ga de uitdaging aan om te kijken wat er mogelijk is aan innovatie. Dat er meer mogelijk is dan dat je van te voren denkt, was een belangrijke conclusie van deze bijeenkomsten.

Gert-Jan Gerrits: “Innoveren is ook denken in kansen en mogelijkheden. Ik zie innoveren als een reis, en daarmee is het een kwestie van het aangaan van kansen!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: