Kennisplatform voor Oost Nederland

Gloednieuw magazine: lees nu Kijk op Oost-Nederland

Geplaatst op 21 mei 2024
Gloednieuw magazine: lees nu Kijk op Oost-Nederland

Circulaire economie

Voor u ligt weer een gloednieuwe editie van Kijk op Oost Nederland. Ditmaal volop verhalen over duurzaamheid en de circulaire economie. In onder andere het themagesprek van deze editie ligt de nadruk op de circulaire economie en beantwoorden ondernemers uit de regio vragen als: “Investeert uw onderneming volop in de transitie naar een circulaire economie?” en “Is het in uw organisatie duidelijk waar kansen liggen voor een duurzamere werkwijze: biedt een lagere milieu-impact bijvoorbeeld een meerwaarde voor klanten?” Daarnaast richten we de schijnwerpers op geweldige bedrijven, stuk voor stuk inspirerend met impact op de regio. Ook deze editie van Kijk op Oost Nederland is weer een absolute must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de bedrijvigheid en het potentieel van het Oosten. Lees hier het magazine.

Schmits Chemical Solutions wordt overspoeld met allerlei duurzaamheidsvraagstukken. Managing Director Jurgen Bolscher vertelt: “We hebben zelfs een Product Steward in dienst die zich over al die vraagstukken bekommert.” Het Almelose bedrijf ontwikkelt en produceert chemische oplossingen en viert dit jaar haar 50-jarige bestaan. Met de watergedragen oplossingen wordt textiel bijvoorbeeld waterafstotend, brand- en vlamvertragend, harder, zachter of antislip gemaakt.

Innovatieve wereldspeler

Bij Pentair staan ze dit jaar uitgebreid stil bij het 120-jarig bestaan, intussen gaat het ontwikkelen en innoveren volop door. Het bedrijf is uitgegroeid tot absolute specialist in watermanagement. En dat de grootste pompen ter wereld uit de Achterhoek komen, stemt tot tevredenheid. Directeur Gerard Scholten vertelt: “De ene helft van de wereld heeft te weinig water, daar leveren we bijvoorbeeld pompen voor irrigatiepompstations. De andere helft van de wereld heeft te veel water door de stijgende zeespiegel, daar moeten we wat wegpompen. Beide zijn we goed in.” 

Volledig ontzorgd

Bij BookX staan de wensen en behoeften van de klant centraal. Al bijna twintig jaar verzorgen zij VIP-groepsarrangementen voor bedrijven. Deze staan garant voor een onvergetelijke ervaring, om samen met medewerkers en relaties te beleven. Directeur Willem Adriaanse legt uit: “Een bedrijf kan diverse doelstellingen hebben om naar een theatervoorstelling te gaan met medewerkers of relaties: bijvoorbeeld om mensen te motiveren, banden aan te halen of gewoon om iets te vieren.”

In deze uitgebreide editie van Kijk op Oost Nederland duiken we wederom dieper in op enkele bijzondere bedrijven en initiatieven die Oost Nederland vormgeven. Blader snel verder en laat u inspireren door uw collega-ondernemers. Wilt u ook als ondernemer in the picture staan? Neem dan contact met ons op en wees verzekerd van exposure van kwaliteit. Lees hier het magazine.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: