Kennisplatform voor Oost Nederland

Gloednieuw magazine: lees nu Kijk op Oost-Nederland

Geplaatst op 9 oktober 2023
Gloednieuw magazine: lees nu Kijk op Oost-Nederland

De vakantieperiode ligt weer achter ons. Een tijd vol rust en nieuwe inzichten, die inmiddels weer plaats heeft gemaakt voor de realiteit van de dag. Doorgaan op dezelfde voet als voorheen is er echter niet bij voor een ondernemer. Stilstand is achteruitgang, zo luidt het bekende adagium niet voor niets. Aan de daadkracht en inventiviteit van de bedrijven in Oost-Nederland zal het echter niet liggen. Evenmin aan hun nooit aflatende ambitie om te verbeteren. In deze editie geven we u een inkijkje in de uitdagingen, plannen en strategische keuzes van ondernemers uit onze regio. Lees hier de gloednieuwe editie van ondernemersmagazine Kijk op Oost-Nederland.

De Twentse metaalbewerking ontwikkelt en moderniseert zich in een dynamische wereld. Vier mkb-bedrijven met een grote diversiteit aan producten, expertise en kennis staan model voor deze transitie: Heerbaart Jongman, Farmax, VMB Metaalconstructies en Metaalbewerking Twente. Allen maken ze verschillende producten en bedienen ze andere afzetmarkten, maar het leveren van kwaliteit en betrouwbaarheid hebben ze gemeen. Het viertal heeft nog een gemeenschappelijk kenmerk: ze maken deel uit van de holding PLB Group. 

Verdienen aan de zon

Voor de transportsector gaat er heel wat veranderen. Na 2025 worden de uitstootregels voor transport in de grootste binnensteden van ons land behoorlijk aangescherpt. Elektrisch vervoer wordt dan, en zeker na 2030, de norm. Vervuilende vrachtauto’s mogen er dan niet meer in. “Met ons programma Laden op Zon bieden wij dé duurzame totaalaanpak”, zegt directeur Gerard de Ruiter van Zonnegilde. “Laden op Zon is niet alleen duurzaam omdat de transporteurs groen gaan rijden, maar ook omdat het hen geld oplevert!”

Bezorgers van de glimlach

Aandacht voor je medewerkers en je vaste klanten. Denk aan een kaartje, een presentje, een gelukwens. De ontvanger waardeert het enorm. Het klinkt vanzelfsprekend, maar door tijdgebrek schiet het er toch vaak bij in. Met ‘Happymaker’, de nieuwe giftshop voor bedrijven, kan je dat voorkomen. Werkgevers geven online de opdracht, Happymaker zorgt dat er de volgende dag een heel persoonlijk presentje bij de medewerker of klant in de bus ligt, in de huisstijl van het bedrijf. “Mensen worden er echt blij van.”

Neus voor technische ontwikkelingen

Voorop lopen in technische ontwikkelingen: Croonwolter&dros heeft er een neus voor. Van een energieneutrale sluis en de eerste tunnel op gelijkspanning, tot het engineeren van stoominstallaties en het leveren van cybersecurity: vanuit twintig vestigingen wordt dagelijks een belangrijke bijdrage geleverd aan de energietransitie én maatschappelijke impact gemaakt. Wij spraken op vestiging Enschede met regiodirecteur Paul Schaap en commercieel manager Geraldo Meijerink.

U merkt het al, aan bijzondere verhalen weer geen gebrek. Oost-Nederland is een schatkamer vol indrukwekkende ondernemers, wiens verhalen inspiratie bieden voor velen. Ook uw verhaal brengen we graag  onder de aandacht brengen van een groot publiek. Hoe dat eruit kan komen te zien, leest u in dit goedgevulde blad. Veel leesplezier! Lees hier de gloednieuwe editie van ondernemersmagazine Kijk op Oost-Nederland.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: