Kennisplatform voor Oost Nederland

GO Sharing introduceert elektrische 45km/u deelscooters in Enschede

Geplaatst op 13 september 2021
GO Sharing introduceert elektrische 45km/u deelscooters in Enschede

GO Sharing plaatst 50 extra elektrische deelscooters in Enschede. De nieuwe deelscooters hebben een maximumsnelheid van 45 km/u en zijn vooral bedoeld om tussen regio’s te reizen.

Net als de andere deelscooters van GO Sharing in Enschede, die een maximumsnelheid van 25 km/u hebben, zijn de nieuwe 45 km/u scooters 24 uur per dag beschikbaar. De deelscooters zijn 100% elektrisch en de accu’s worden opgeladen met stroom uit duurzame bronnen.

Bestuurders van de snellere deelscooters zijn verplicht om een helm te dragen. Daarom zijn de 45 km/uur scooters uitgerust met een via de app te openen topkoffer met daarin twee helmen en haarnetjes. Zogenaamde Powerrangers – medewerkers die lege accu’s verwisselen – ontsmetten de helmen bij iedere accuwissel. De Powerrangers staan vandaag klaar om uitleg te geven over de nieuwe, snellere deelscooters.

Reizen tussen regio’s

Met de 45 km/u scooters kunnen langere afstanden sneller worden afgelegd. De snellere deelscooters zijn dan ook bedoeld voor langere reizen en om dat te stimuleren geldt er een starttarief van €1,-. Onderaan de streep ben je goedkoper uit op de langere afstanden: je reist immers sneller. De deelscooters mogen ook in de servicegebieden rond Enschede geparkeerd worden. 

GO Sharing CEO Raymon Pouwels legt uit: “GO Sharing staat voor een groene planeet met gedeelde mobiliteit van iedereen, voor iedereen. Daarom is het onze missie om een gedragsverandering teweeg te brengen van ‘iedereen een eigen voertuig’ naar ‘gebruik wanneer je het nodig hebt’. Door het reizen tussen regio’s met duurzaam deelvervoer mogelijk te maken, zetten we de volgende stap in onze missie en maken we het interessanter voor mensen om het eigen, vervuilend vervoer ook voor de langere afstanden te laten staan.”

In april maakte GO Sharing bekend een investering van € 50 mln. te hebben ontvangen en elektrische auto’s en e-bikes toe te voegen aan het aanbod aan deelvervoer. E-bikes vormen een gezond alternatief binnen de stad en met elektrische deelauto’s gaat het bedrijf steden verbinden. De nieuwe 45 km/u deelscooters passen in deze strategie: de verschillende vormen van duurzaam deelvervoer voorzien samen de volledige reis van deur tot deur.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: