Kennisplatform voor Oost Nederland

GO Sharing introduceert elektrische deelscooters in Apeldoorn

Geplaatst op 19 november 2020
GO Sharing introduceert elektrische deelscooters in Apeldoorn

Vanaf vandaag zijn de elektrische deelscooters van GO Sharing ook in Apeldoorn te vinden. De 150 groene scooters, die het bedrijf in de stad heeft geplaatst, zijn met de GO Sharing app terug te vinden en te gebruiken. 

De deelscooters zijn 24 uur per dag beschikbaar en 100% elektrisch. De batterijen worden opgeladen met stroom uit duurzame bronnen. Iedereen met een rijbewijs en de GO Sharing app kan gebruik maken van de duurzame dienst.

“Het is een snelle, duurzame, maar ook leuke manier om van A naar B te komen. Daarmee stimuleren we inwoners en bezoekers van Apeldoorn om de auto te laten staan en met duurzaam vervoer te reizen. Het gebruik van deelvervoer past goed in onze groene gemeente en kan de verkeersdrukte in de stad helpen verminderen,” zegt Wim Willems, wethouder Mobiliteit van de Gemeente Apeldoorn.

De scooters zijn te gebruiken wanneer men wil en er hoeft alleen betaald te worden voor de minuten dat er met de scooters wordt gereden. De 150 nieuwe scooters van GO Sharing zijn vanaf vandaag terug te vinden in Apeldoorn.

Mobiliteit van iedereen, voor iedereen
Het doel van de ambitieuze start-up GO Sharing is het veranderen van de de manier van hoe we met vervoer omgaan. “GO Sharing staat voor een groene planeet met mobiliteit van iedereen, voor iedereen,” zegt Raymon Pouwels, CEO van GO sharing. “Wij willen een gedragsverandering teweeg brengen van ‘iedereen een eigen voertuig’, naar ‘gebruik wanneer je het nodig hebt’. En dat doen we op een duurzame manier, met elektrisch deelvervoer. Zo zorgen we samen met onze gebruikers voor minder verkeersopstoppingen en het terugdringen van de ruimtebestemming voor parkeerplaatsen. Met het deelvervoer dragen gebruikers niet alleen bij aan een beter leefmilieu, het scheelt ook in de portemonnee: je hebt geen eigendomskosten en betaalt dus alleen per minuut die je reist, vanaf 23 cent”.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: