Kennisplatform voor Oost Nederland

Grensland College brengt hbo-opleiding logistiek naar de Achterhoek

Geplaatst op 28 maart 2023
Grensland College brengt hbo-opleiding logistiek naar de Achterhoek

Per september 2023 biedt het Grensland College vanaf het DRU-terrein in Ulft de 2-jarige hbo-deeltijd opleiding Logistics Management aan, die daar onder licentie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zal worden verzorgd. Coördinator van de opleiding, HAN-docent Jan Bert Rijnberk, is enthousiast dat er in zijn eigen Achterhoek nu een hbo-opleiding logistiek wordt aangeboden: “Zelf woon ik al mijn hele leven in Varsseveld, heb daar zelfs bij Kramp gewerkt, hoe mooi is het dan dat ik nu het gezicht mag zijn voor deze deeltijd logistieke opleiding die vanaf september bij het Grensland College gaat draaien.”

Jan Bert legt uit: “De deeltijd Associate Degree (Ad) Logistics Management is een 2-jarige praktijkgerichte hbo-opleiding die je naast je baan volgt. In het eerste jaar maak je kennis met logistiek, economie, veiligheid, kwaliteit en recht. In het tweede jaar staan fysieke distributie, projectmanagement en procesoptimalisatie op het programma. Tijdens je opleiding werk je aan projecten waarin je theorie en praktijk met elkaar verbindt. Die projecten voer je uit binnen je eigen organisatie, dus je werkgever heeft er direct belang bij dat je als medewerker deze opleiding volgt. Na afronding van je Associate Degree krijg je een Ad-diploma Logistics Management, die je kunt inzetten in je baan of waarmee je kunt instromen in het derde jaar van de bachelor Logistics Management.”

Benodigdheden

De deeltijd hbo-opleiding is bij het Grensland College in Ulft te volgen met een afgeronde mbo4-opleiding, een HAVO- of VWO-diploma (met economie of bedrijfseconomie/M&O en Wiskunde A of B) of een behaalde 21+ toets. Daarnaast moet je werkzaam zijn in een passende werkomgeving in de transport en logistiek om de praktijkopdrachten goed te kunnen uitvoeren. Christaan Zweers van Logistics Valley Liemers-Achterhoek sluit af: “Als regionale samenwerkingsorganisatie voor de logistieke sector van de Achterhoek en Liemers zijn we namens alle bedrijven, mbo4-studenten en medewerkers natuurlijk heel erg blij dat de Achterhoek nu een eigen logistieke hbo-opleiding krijgt. Logistiek is een belangrijk onderdeel van bijna ieder bedrijf in de regio, ook bij bedrijven waar logistiek niet de hoofdactiviteit is. Het kan bijna niet anders dat de klassen in Ulft gaan volstromen!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: