Kennisplatform voor Oost Nederland

Groene handen gezocht voor de Groene Schoolpleinen Brigade!

Geplaatst op 13 december 2022
Groene handen gezocht voor de Groene Schoolpleinen Brigade!

Vind jij het heerlijk om buiten bezig te zijn? Draai jij je handen niet om voor een flinke snoeiklus? Of heb je nog niet zo veel ervaring met het onderhouden van groen, maar lijkt het je juist leuk om dat te leren in een gezellige setting? Dan is de Groene Schoolpleinen Brigade misschien wel iets voor jou! Als Groene Schoolpleinen Brigadier help je scholen bij jou in de buurt drie à vier keer per jaar om het groene schoolplein te onderhouden.

In gemeente Raalte hebben al een aantal scholen hun schoolplein vergroend, of zijn hier druk mee aan de slag. De grijze tegels hebben plaatsgemaakt voor bomen, struiken en speelaanleidingen van natuurlijke materialen. Dat is super, want: een groener plein is leerzamer, gezonder én leuker voor kinderen dan een grijs plein.

Maar een groen plein heeft wel meer onderhoud nodig. Voor veel scholen is het een uitdaging om het onderhoud goed georganiseerd te krijgen. Daarom willen we met elkaar de Groene Schoolpleinen Brigade oprichten: een groep vrijwilligers die een aantal schoolpleinen in gemeente Raalte helpt onderhouden. Lijkt het jou leuk om scholen te helpen de groene pleinen te onderhouden? Lees dan gauw verder!

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: