Kennisplatform voor Oost Nederland

Grolsch brouwt beste ‘Weizen’ en ‘Gerstewijn’ ter wereld

Geplaatst op 1 september 2022
Grolsch brouwt beste ‘Weizen’ en ‘Gerstewijn’ ter wereld

Nadat Grolsch vorige maand al dertien awards in de wacht sleepte bij de eerste ronde van de World Beer Awards (WBA), heeft de brouwer tijdens de grande finale maar liefst twee wereldtitels weten te bemachtigen: Grolsch Krachtig Kanon en Grolsch Puur Weizen mogen zich een jaar lang ‘Beste Bier van de Wereld’ binnen hun categorie noemen. 

De World Beer Awards is een prestigieuze, wereldwijde competitie die jaarlijks plaatsvindt. Afgelopen jaar sleepte Grolsch ook al twee wereldtitels binnen, met Grolsch Frisse Lentebok en Grolsch Kristalheldere Zomerbok. Dit jaar deden er meer dan 3200 bieren mee afkomstig uit 50+ landen. De bieren worden blind geproefd en beoordeeld door een vakjury. “Het is een enorme eer dat ons vakmanschap op dit wereldtoneel door een vakjury wordt erkend”, vertelt Marc Janssen, Meesterbrouwer bij Grolsch. “Om nu al twee jaar op een rij maar liefst twee wereldtitels binnen te slepen komt niet vaak voor. Daar kunnen alle brouwers bij Grolsch trots op zijn.” 

Nederlandse Weizen laat Duitsers achter zich

Meesterbrouwer Janssen is extra trots op de wereldtitel voor Grolsch Weizen: “Voor mij persoonlijk betekent deze prijs erg veel. Bijna 20 jaar geleden heb ik voor het eerst met mijn vader Grolsch Weizen gebrouwen. In 2007 werden we ook al uitgeroepen tot beste Weizen ter wereld. Dat we nu opnieuw de klassieke Duitse Weizenbrouwers als Weihenstephaner en Franziskaner achter ons laten is een enorme prestatie.”

“Maar natuurlijk is ook Kanon een terechte winnaar”, vervolgt Janssen. Dit bier is winnaar in de categorie ‘Pale Barley Wine’ (Gerstewijn, bier met een hoog alcoholpercentage en een volle smaak). Grolsch Krachtig Kanon werd voor het eerst geïntroduceerd in 1997, toen het deel uitmaakte van een reeks van 6 speciaalbieren die werden gebrouwen ter ere van het 100-jarig bestaan van de beugel. “Bijzonder dat we wereldwijde erkenning hebben gekregen voor twee bieren die we al lange tijd brouwen.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: