Kennisplatform voor Oost Nederland

Groots genieten begint in Herberg De Gouden Leeuw

Geplaatst op 7 augustus 2018

Het kleinste stadje van Nederland…

Goud van oud, maar met de smaak van nu. Dat is Herberg De Gouden Leeuw in het Gelderse Bronkhorst, net aan de boorden van de IJssel. Voor je gevoel bevind je je in vroegere sferen, maar je proeft de lekkerste streekgerechten van nu. Geniet van de romantiek in het kleinste stadje van Nederland met 150 inwoners.

Alleen al de beleving is prachtig, wanneer je door het stadje – sinds 1482 – loopt
op een bestrating van kinderkopjes en klassieke klinkers. Het zwartmetalen uithangbord aan de oude stadsboerderij en burgemeesterswoning uit 1575 met daarop de gouden leeuw past helemaal in dat straatbeeld. Pal tegenover de sfeervolle herberg staat de gerestaureerde Slotkapel uit 1344 van Kasteel Bronkhorst. Een vorstelijke locatie dus te midden van een stadje in Middeleeuwse monumentale sferen.

Gedoopt met goede wijn
We gaan naar binnen. Herberg De Gouden Leeuw is voorjaar 2017 grondig verbouwd De deel, het achterste deel van het pand is zichtbaar veranderd met nieuw meubilair, entree en glazen pui. Bij de zij-ingang is een echte receptie gerealiseerd, waar de hotelgasten zich kunnen melden. Minder zichtbaar is de realisatie van een nieuwe, professionele keuken. De trotse eigenaar Ruud van Bussel mocht zelf zijn Gouden Leeuw nog dopen met het legen van een goed glas wijn.

Vergaderen en voor ontspanning
Waar het om gaat in De Gouden Leeuw, is gastvrijheid, zeven dagen per week. Of het nu een fijne lunch of goed diner betreft, of een overnachting in een van de zeventien fraaie kamers en appartementen. Maar ook voor zakelijk gebruik leent de locatie zich prima met alle vergadervoorzieningen binnen handbereik. Voor elke setting biedt het team diverse arrangementen. En voor de nodige ontspanning zijn er volop leuke mogelijkheden in de buurt. Denk aan wandel- of fietsroutes. Zowel fietsen als e-bikes zijn te huur bij De Gouden Leeuw. Of combineer uw bezoek met een activiteit zoals de solex- of scootertour, kleiduif- of kruisboogschieten, een bezoek aan de Bronckhorster Bierbrouwerij.

Laat je verrassen door het Suprisemenu
Voor culinair liefhebbers biedt Herberg De Gouden Leeuw volop smaakbeleving. Heerlijk eten met z’n tweeën of juist met een groep. In ons restaurant ’t Pietshuus bereidt onze chef met passie en aandacht een heerlijk diner voor u. De wisselende seizoenskaart met klassieke en hedendaagse streekgerechten, biedt ruime keuze om à la carte dineren. Daarnaast kunt u zich laten verrassen door ons Surprisemenu. Geniet in de sfeervolle Heerenkamer, Gelagkamer of brasserij De Deel van hetgeen De Gouden Leeuw u met vakmanschap en oog voor historisch perspectief voorschotelt. Verbeeld u onder het genot van de brandende open haard en het originele tegeltableau met Bijbelse taferelen uit de 17e eeuw de historie van ruim vier eeuwen gastvrijheid in een van de oudste stadboerderijen in het kleinste stadje van Nederland. Daar kom je groots tot rust. Een aanrader in de regio. <

 

HERBERG DE GOUDEN LEEUW
Wie Herberg de Gouden Leeuw bezoekt, komt binnen in één van de mooiste en oudste stadsboerderijen van Nederland. Van oorsprong bestond het gebouw uit drie afzonderlijke gebouwen: de burgemeesterswoning uit 1575, de stadsboerderij uit 1650, en de rosmolen uit 1750. Na een restauratie in 2017 zijn deze drie monumentale panden gerenoveerd en gemoderniseerd. Nu bieden ze als een echte herberg een warm en modern onderkomen aan haar gasten.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: