Kennisplatform voor Oost Nederland

Groots InnovatieFestival in de Achterhoek

Geplaatst op 7 maart 2017
Groots InnovatieFestival in de Achterhoek

Verspreid over de hele Achterhoek wordt van 8 tot en met 21 maart het InnovatieFestival 2017 gehouden, een groot jaarlijks event waar jongeren, studenten, werkenden en ondernemers kunnen ervaren wat de Achterhoek allemaal presteert op het gebied van smart industry en innovatie. De derde editie van het InnovatieFestival heeft als thema ‘smart verbinden’. Het doel is om meer talenten en ondernemers vanuit heel Nederland te interesseren om zich in de Achterhoek te ontwikkelen op het gebied van smart industry.

Enkele programmaonderdelen:

Proloog met Verkiezingsdebat (8 maart van 19:30-21:30 uur in ICER in Ulft)
Kandidaat-Tweede Kamerleden gaan in gesprek met Achterhoekse bestuurders en inwoners over thema’s Leefbaarheid, Bereikbaarheid en Smart Werken in onze regio. Kandidaat-Tweede Kamerleden wordt gevraagd hoe zij denken bij te dragen aan de ontwikkeling van de Achterhoek als smart industry regio die volop kansen biedt voor talent en ondernemers. Deelnemers zijn onder andere: Han ten Broeke (VVD), Sharon Dijksma (PvdA), Pieter Omtzigt (CDA), Rob Jetten (D66), Frank Futselaar (SP) en Rik Grashoff (GroenLinks).

Open dagen Smart Industry (8-21 maart door de gehele Achterhoek)
Ongeveer 30 innovatieve bedrijven openen hun deuren voor het publiek. Tijdens de Open dagen Smart Industry maken bezoekers kennis met de wereld van Smart Industry en presenteren deelnemende bedrijven de carrièremogelijkheden voor jong talent. Informatie over alle deelnemende bedrijven, locaties, tijden en aanmeldmogelijkheid: www.innovatiefestival2017.nl

Ondernemersdag (10 maart van 14:30-18:30 uur in paviljoen bij ICER in Ulft)
Tijdens de Ondernemersdag neemt het presentatie duo Barend & Barend bezoekers mee in de wereld van de Achterhoekse ondernemers. Tijdens het eerste gedeelte wordt aandacht besteed aan wat innovatie voor de Achterhoek betekent. Die middag wordt ook AIM gelanceerd, een gloednieuw magazine over innovatie in de Achterhoek.

In het tweede deel wordt de Achterhoekse Innovatieprijs uitgereikt. De prijs gaat dit jaar naar een toonaangevend innovatief bedrijf uit Nederland, dat wegens samenwerking is voorgedragen door een toeleverancier uit de Achterhoek. Het zijn prachtige voorbeelden van succesvolle samenwerking in de keten. De volgende combinaties zijn genomineerd:

  1. Trios Precision Engineering & JPT – Sirius Medical Systems
  2. VB-Airsuspension B.V. – Visser Leeuwarden
  3. Hittech Bihca – Zeiss Nederland

Achterhoekse NieuwWerk dag (11 maart van 10-16 uur bij Graafschap College in Doetinchem)
Innovatieve carrièreswitchers en werkzoekenden worden geïnspireerd en ondersteund bij het vinden van een job en bij het ontwikkelen van hun persoonlijke talenten. Naast workshops, informatieve stands van werkgevers en intermediairs is er een Kansencafé met een overzicht van interessante vacatures in de Achterhoek. Daarnaast geeft Ralph Kolen een bijzondere theatershow ‘Stop met solliciteren, ga werken!’. Op humoristische en interactieve wijze laat Kolen in zijn show zien hoe je de regie over je eigen sollicitatieproces terugkrijgt.

Oost-Nederland Groeit op (14 maart van 13:30-20:30 uur in paviljoen bij ICER in Ulft)
Onder leiding van dagvoorzitter Kees de Jong (voorzitter nlgroeit) gaan gevestigde ondernemers en groeiondernemers via speeddate-sessies met elkaar in gesprek over de groeimogelijkheden binnen de Achterhoek. Binnen dit vraagstuk staat Smart Industry centraal. Het programma wordt vormgegeven in nauwe samenwerking met ONL voor Ondernemers, nlgroeit en NL2025.

Techniekdag (18 maart van 10-16 uur bij PasReform in Doetinchem)
Op de jaarlijkse Techniekdag kunnen bezoekers zien en beleven wat de Achterhoek zo interessant maakt op het gebied van techniek, energie, design en onderwijs. Bedrijven en onderwijsinstellingen proberen jongeren aan de hand van meer dan zestig demonstraties en activiteiten te interesseren voor een opleiding en baan in de techniek. Zo kunnen jongeren bijvoorbeeld digitaal hun eigen huis ontwerpen, alles leren over 3D printen, proeven doen, apparaten en voertuigen bedienen, een robot programmeren en leren een drone te besturen.

Gastheer Pas Reform grijpt de Techniekdag aan om bezoekers diezelfde dag een kijkje te laten nemen in haar innovatieve bedrijf. Pas Reform is een wereldwijde leverancier van geïntegreerde totaaloplossingen voor de broederij-industrie. Zij ontwikkelt en levert industriële broedmachines, broederij automatiseringssystemen en klimaatbeheersingsapparatuur.

En nog veel meer….
Naast bovengenoemde programmaonderdelen biedt het InnovatieFestival 2017 nog veel meer interessants op het gebied van innovatie en smart industry. Voor inwoners van de Achterhoek en jonge talenten, ondernemers en bestuurders uit heel Nederland. Kijk op de website voor het complete programma en kom naar een of meer programmaonderdelen!

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: