Kennisplatform voor Oost Nederland

Grootschalig zonnepanelenpark maakt Hessenpoort nog duurzamer

Geplaatst op 15 december 2020
De eerste panelen worden gelegd op het Zehnder dak

In Zwolle werken ondernemers al enkele jaren samen aan de vergroening en verduurzaming van bedrijventerrein Hessenpoort. Met de realisatie van een grootschalig zonnepanelenpark op het dak van Zehnder Group Nederland helpen Zehnder en Energiewacht Groep mee Hessenpoort nog duurzamer te maken. De zonnepanelen voorzien in theorie ruim 400 huishoudens van hun jaarlijkse energiebehoefte.  

Op een mistige maandagochtend ondertekenen Nynke Floor, CFO Zehnder Group Nederland en Luuk van Dam, commercieel manager Energiewacht Groep als symbolisch startsein het samenwerkingscontract op het dak van Zehnder.  “Voor ons is Energiewacht Groep een logische partner in de realisatie van dit veelomvattende project” licht Nynke Floor toe. Bij Zehnder worden thema’s als duurzaamheid, circulariteit en kennis volgens het ‘Think Global, Act Local’ principe vertaald en concreet toegepast in alle bedrijfsprocessen.”

Na een grondige renovatie van het dak worden nu de eerste panelen gelegd. “Met maar liefst 3.564 panelen verwachten we een jaaropbrengst te realiseren van 1.185.000 kWh per jaar” vervolgt Floor. “Wanneer je uitgaat van een gemiddeld jaarverbruik per huishouden van 2832 kWh betekent dit dat we in theorie ruim 400 huishoudens van hun jaarlijkse energiebehoefte zouden kunnen voorzien.

Kracht van samenwerking
De samenwerking tussen Zehnder en Energiewacht Groep is bijzonder omdat de bedrijven nagenoeg buren zijn, ziet ook commercieel manager Luuk van Dam van Energiewacht Groep: “Het is goed om te zien dat buren elkaar in deze tijden goed kunnen vinden.” De verdere verduurzaming van Hessenpoort doet Luuk deugd: “In navolging van het zonnepark wat we aan hebben mogen leggen op Hessenpoort, is dit een geweldige vervolgstap om Hessenpoort weer een stukje duurzamer te maken. Daar doen we het voor.” Energiewacht Groep hoopt het project eind december 2020 op te leveren.

Groen is goud
De bedrijven Zehnder en Energiewacht Groep zijn gevestigd op Hessenpoort in Zwolle. Op het bedrijventerrein gaan economische ontwikkeling en ecologie hand in hand. Duurzaamheid is hier zichtbaar in groene corridors met  brede en rijk begroeide watergangen, ruime middenbermen en een rijke flora en fauna. Tegen de hekwerken rond de panden groeien stokrozen en zonnebloemen, maar ook snijbonen, peultjes, tomaten- en courgetteplanten waar medewerkers tijdens hun lunchrondje of na werktijd de ‘groenten’ van kunnen plukken. Het grootschalige zonnepanelen project op het dak van Zehnder is minder zichtbaar, maar wel weer een mooie extra stap in de verduurzaming van dit als eerste in Nederland met NL Gebiedslabel onderscheiden bedrijventerrein.

Nynke Floor (CFO Zehnder Group Nederland) en Luuk van Dam (Commercieel Manager Energiewacht Groep) ondertekenen de contracten voor het installeren van ruim 3500 zonnepanelen op het dak van Zehnder.

Nynke Floor (CFO Zehnder Group Nederland) en Luuk van Dam (Commercieel Manager Energiewacht Groep) ondertekenen de contracten voor het installeren van ruim 3500 zonnepanelen op het dak van Zehnder.

 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: