Kennisplatform voor Oost Nederland

Hak4t groep neemt activiteiten Goedlicht en Apollo France Diffusion over

Geplaatst op 26 januari 2016
Hak4t brightest light solutions

De Hak4t groep heeft activiteiten van het failliete Goedlicht uit Zevenbergsche Hoek en vrijwel gelijktijdig ook het Franse bedrijf Apollo France Diffusion overgenomen. Apollo France Diffusion was in het verleden een dochteronderneming van Goedlicht en werd bijna meegesleurd in diens faillissement. De Hak4t groep heeft tevens een deel van de medewerkers overgenomen en zet het Franse bedrijf vlakbij Nantes voort. De productie is verplaatst naar Dedemsvaart.

Internationalisering
Met deze activiteiten breidt Hak4t haar relatienetwerk in Zuid Nederland uit. Ook geeft het familiebedrijf invulling aan de toenemende focus op internationalisering. ‘We zien het als een uitbreiding van onze activiteiten richting Zuid Europa’, zegt directeur-eigenaar Marc Hakvoort van de Hak4t groep. ‘Apollo France Diffusion is al meer dan twintig jaar actief op de Franse markt. Goedlicht was een van de pioniers op het gebied van daglichtconstructies in Nederland. Naast het schaalvoordeel breiden we zo onze markt uit. Dat past bij de strategische visie van ons bedrijf’, aldus Hakvoort.

Full service lichtformule
Goedlicht werd in de begin jaren 80 opgericht en groeide onder de grote rivieren uit tot een vooraanstaande producent van gebogen en vlakke daglichtconstructies. Met Apollo France Diffusion ontwikkelde Goedlicht onder de rook van Nantes een dochteronderneming die actief is op de Franse markt. Hakvoort: ‘Met deze overname kunnen we, als specialist in slimme lichtoplossingen, onze full service lichtformule ook uitrollen in Frankrijk. Naast onze top 3-ambitie in Nederland op de dag- en kunstlichtmarkt hebben we nu posities in Duitsland, Engeland, België, en Frankrijk. Voor de Franse markt zullen we  het merklabel Apollo France Diffusion blijven gebruiken. De merknaam Goedlicht en het daaraan gerelateerde profielsysteem waarvan de Hak4t groep nu eigenaar is, zal na het inventariseren van de mogelijkheden opnieuw in de markt worden gepositioneerd’.

Energieneutrale lichtoplossing
De Hak4t groep bestaat uit Hakvoort daglicht, Hakvoort kunstlicht en Hakvoort zonwering. Braat 1844 is een onderdeel van Hakvoort daglicht. Begin 2013 nam Hak4t een gerenommeerd bedrijf vlakbij Londen in GrootBrittannië over. In 2014 werd Braat glasconstructies 1844 uit Delft overgenomen.  Door de expansie en bundeling van activiteiten levert de Hak4t groep nu een compleet aanbod voor lichtoplossingen in de sectoren industrie, agri, (semi) overheid en commercieel vastgoed. ‘Wij benutten het natuurlijke daglicht optimaal en ondersteunen alleen met dynamisch kunstlicht als er te weinig daglicht is. En is er te veel daglicht? Dan remmen we het licht met zon- en warmtewering. En wanneer mogelijk integreren we zonne-energie. De totaalcombinatie zorgt voor een energieneutrale lichtoplossing, waar mens en dier zich optimaal bij voelen.’

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: