Kennisplatform voor Oost Nederland

Halve ton voor unieke actie Elk kind naar het EK Vrouwen

Geplaatst op 10 april 2017
Halve ton voor unieke actie Elk kind naar het EK Vrouwen

Twintig Deventer bedrijven zijn vandaag de actie ‘Elk kind naar het EK’ gestart. Zij zijn enthousiast supporter van het EK Voetbal voor vrouwen 2017 en leggen € 50.000 op de mat voor de actie. Dat deden ze onder grote belangstelling in de Adelaarshorst waar deze zomer vijf wedstrijden worden gespeeld. Bedrijven kunnen zich nog melden voor de actie.

Met ‘Elk kind naar het EK’ start het Deventer bedrijfsleven een bijzondere actie. “Het EK voor vrouwen is een uniek, once in a lifetime event voor Nederland en Deventer. Als maatschappelijk betrokken bedrijven willen wij zoveel mogelijk kinderen in Deventer van het EK laten genieten en laten zien dat sporten en bewegen leuk is. Een unieke actie in Nederland”, aldus Ed den Besten namens de deelnemende bedrijven.

Volle bak
Het geld gaat naar de stichting Deventer Moves You, het organiserend EK-comité. Voor het bedrag worden zo veel mogelijk kaartjes gekocht voor de EK-wedstrijden in de Adelaarshorst. Voorzitter Grace Brok: “Een geweldige actie en een super bedrag. Daar kunnen we heel veel jongeren blij mee maken. Ik verwacht echt een grote toeloop”.

Doe mee
Deventer scholen, sportclubs en maatschappelijke instellingen kunnen zich voor kaartjes melden bij Irma Muskee van het EK-comité. Sportwethouder Liesbeth Grijsen: “De betrokkenheid van de bedrijven bij sport en bewegen is fantastisch. Ik hoop dat door de actie nog meer kinderen enthousiast worden en gaan sporten”.

EK
Het EK wordt deze zomer gespeeld van 16 juli tot 6 augustus. Deventer is met 5 wedstrijden een van de speelsteden. Voor meer informatie kijk op www.euro2017deventer.nl. Volg ons op Twitter (@EK2017Deventer), Instagram (ek2017deventer) en/of Facebook (/EK2017-Deventer).

Club van 20
De bedrijven die de actie ‘Elk kind naar het EK’ nu al steunen zijn: AZC Deventer, Bosgoed, BWaste, Deventrade, Drukwerkdeal, Go Ahead Eagles Meer dan Voetbal, Goed bezig Voorstad Oost, Postillion Hotels Nederland, Rabobank, Raster, Rentree, KonnecteD, Senzora, Sportbedrijf Deventer, Stichting Deventer Moves You, Supportersvereniging Go Ahead Eagles, VOS Transport, Wolters/van Dorp/van Wijnen.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: