HANSA-FLEX: hydraulische oplossingen uit voorraad

19 juni 2019 Industrie

HANSA-FLEX is een begrip op het gebied van verbindingstechniek voor de hydrauliek. Iedere slanglengte en -diameter, elk soort koppeling kan geleverd worden. Flexibele productieprocessen voor enkele en seriematige batches kenmerken het bedrijf. “De ene keer komt er een loonwerker aan de balie voor nieuwe componenten of een geassembleerde slang, de andere keer praten we met OEM-klanten over seriematige leveringen.” Klantgerichte Service, noemt Nick Eising dat. Hij is Manager Sales & Service voor Nederland.

Een van de belangrijkste voorwaarden om die service te kunnen leveren, is een optimale klant- en branche-specifieke voorraad. Dat is ook meteen de reden waarom HANSA-FLEX Zwolle dit voorjaar een nieuw pand betrok op industrieterrein Marslanden. Ruim twee keer zo groot. “In ons vorige pand was geen plekje meer vrij. Alles stond in de weg en dat is niet handig voor een bedrijf dat groeit”, zegt Erik Dankelman. Erik is al vijftien jaar technisch medewerker binnendienst bij HANSA-FLEX Zwolle en vertelt met enthousiasme over ‘zijn’ bedrijf en de verhuizing. “Zo’n verhuizing is natuurlijk veel werk, maar het is vooral mooi om alles opnieuw te kunnen inrichten.” De grote, hoge bedrijfshal oogt overzichtelijk, met stellingen in rijen, vol met alle soorten en maten koppelingen en slangen. In het midden van de hal staan werkstations waar Erik en zijn collega’s de technische oplossingen maken voor de klanten.

Service

Gestart als leverancier voor hydraulische slangen, is HANSA-FLEX wereldwijd uitgegroeid tot een van de toonaangevende systeemaanbieders op het gebied van hydraulische oplossingen. De productie- en serviceorganisatie is in 43 landen actief, het Nederlandse hoofdkantoor staat in Elst en met elf vestigingen kent ons land een gedegen dekking. De klanten van de Zwolse vestiging zijn vooral de landbouwmachinefabrikanten, loon- en mechanisatiebedrijven, grondverzetbedrijven en transportbedrijven. Op hun zware machines zitten hydraulische slangen die hoge drukken moeten kunnen verwerken. Daarnaast weet ook de particulier het bedrijf te vinden. “Vaak op zaterdagochtend”, zegt Erik. “Dan zien we veel landbouwers die een nieuwe hydrauliekslang nodig hebben.” Maar het kan ook een klant zijn die een koelwater- of luchtslang nodig heeft. En is iets niet op voorraad, dan zorgen de techneuten in Zwolle ervoor dat het er toch komt. Vanuit een andere vestiging, via nachtverzendingen of interne koeriersdiensten.

“Wij spreken met onze klanten over technische, logistieke en magazijnoplossingen”, zegt Nick. “Onze service gaat daarbij verder dan alleen het maken van een kwalitatief hoogwaardig product. We verlenen 24-uursservice met onze servicebussen en stemmen onze organisatieprocessen af op de behoeften van onze klanten.”

X-code

Die service van HANSA-FLEX zit ook in de unieke X-code die het bedrijf kan meegeven aan ieder product. “Een heel mooi systeem. Door de X-code kunnen wij bij al onze 435 vestigingen precies zien wat onze klant nodig heeft en maken we wereldwijd zo een kopieproduct. Ideaal.“