Kennisplatform voor Oost Nederland

Hanze delegatie Oost-Nederland hernieuwt handelsverbindingen

Geplaatst op 7 mei 2018

Een brede delegatie uit de Hanzeregio’s in Oost-Nederland gaat op 21 en 22 juni op bezoek in de Hanzeregio Rostock (Duitsland). Het Nederlandse bedrijfsleven krijgt de kans tientallen bedrijven en organisaties uit Rostock en omgeving te ontmoeten. Bij deze tweedaagse economische missie tijdens de internationale Hanzedagen in Rostock, staan internationale economische kansen centraal.

Ondernemers zien internationale kansen
De Hanze biedt internationale kansen voor het bedrijfsleven door de van oudsher sterke handelsverbindingen tussen economische topregio’s in Noord-Europa, de Hanze Handel. Het Hanze stedenverbond omvat circa 200 steden in 16 landen rondom de Noordzee en de Oostzee.

GO4Export programma stimuleert export
De Provincie Overijssel wil vanuit het provinciale GO4Export programma een vervolg geven aan activiteiten om de eeuwenoude Hanze -naast toerisme- een bredere economische betekenis te geven. Naast de economische missie organiseert de Provincie Overijssel zelf een studiereis naar Rostock over klimaat en waterveiligheid.

Voorbereiding al in 2016 gestart
In 2016, voorafgaand aan de Hanzedagen in Kampen, bezocht een economische delegatie uit Oost Nederland de Hanzedagen in Bergen (Noorwegen), dit op initiatief van de gemeente Doesburg, die ook nu betrokken is bij de missie.

Organisatie en aanmelden
Trade Office (Kennispoort Regio Zwolle) organiseert deze exclusieve 2 daagse missie voor maximaal 25 ondernemers en bestuurders. Ze onderzoeken de marktkansen in Rostock voor deelnemende bedrijven kosteloos. Trade Office werkt samen met overheden, kennisinstellingen, ondernemers en ondernemersverenigingen zoals VNO-NCW en Oost NL. Voor meer informatie en aanmeldingen;info@tradeoffice.nl of 038 202 2024.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: