Kennisplatform voor Oost Nederland

Hanzedagen: Wat brengt de Hanze ons vandaag nog?

Geplaatst op 28 december 2016
Hanzedagen: Wat brengt de Hanze ons vandaag nog?

Van 15 tot en met 18 juni 2017 vinden de Internationale Hanzedagen plaats in Kampen. Een groot evenement met internationale allure. Interessant voor een groot publiek, maar ook voor ondernemers uit de brede regio rondom Kampen. Naast het cultureel getinte publieksprogramma vindt er namelijk ook een groot economisch congres plaats en wordt ingezet op het ontwikkelen van duurzame handelsrelaties op basis van de waarden van de Hanze: gunnen, groeien en gemeenschappelijkheid.

Voorafgaand aan de Hanzedagen trekken zo’n 40 ondernemers uit de regio Zwolle naar het buitenland om internationaal georiënteerde en potentiële handelspartners uit te nodigen voor het economische programma tijdens de Hanzedagen in Kampen. Inzet is kennismaking en laten zien wat de regio te bieden heeft. Regio Zwolle is een samenwerkingsverband tussen twintig gemeenten, verdeeld over vier provincies. Doel is elkaar versterken en samen groeien. Regio Zwolle is één van de sterkst groeiende regio’s van Nederland en excelleert in de sectoren Logistiek, Health, Kunststoffen, vrijetijdseconomie en Agri & Food.

Door haar ligging vormt Zwolle het knooppunt van weg, water en spoor tussen Noord, West en Oost-Nederland en doorvoer naar Duitsland.

De regio kenmerkt zich door diversiteit. Zowel op de arbeidsmarkt als in het excellente onderwijsaanbod en het bedrijfsleven. Deze diversiteit in combinatie met de wil tot samenwerken en innovatiekracht levert een sterke concurrentiepositie op en zorgt voor stabiele groei. De gezonde arbeidsmarkt en het aantrekkelijke vestigingsklimaat in combinatie met de prachtige omgeving maken Regio Zwolle tot een zeer attractieve regio om te werken, wonen, recreëren en studeren. Voor de internationale gasten wordt naast een economisch congres ook een bedrijvenprogramma georganiseerd. Gemeenten en bedrijven werken samen om de gasten een kijkje binnen de bedrijven te geven om zo de internationale handel te bevorderen.

Internationale Hanzedagen Kampen 2017
In 2017 organiseert Kampen van 15 t/m 18 juni 2017 de Internationale Hanzedagen en is daarmee dé trotse gastheer van dit grootse evenement! De Hanzedagen zijn bijeenkomsten van Europese Hanzesteden. Ieder jaar organiseert één van de Hanzesteden een ontvangst waarbij alle andere Hanzesteden welkom zijn om elkaar te ontmoeten en de steden te promoten. Inmiddels is dit een internationaal netwerk van 183 Hanzesteden uit zestien landen. Een groots evenement waarbij veel bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht worden. Vier dagen lang is het feest in de stad. Van Koggewerf tot Oorgat en van IJsselkade tot Stadspark. Overal zijn activiteiten om onze mooie binnenstad te laten zien.

Hanzedagen als trigger
De Hanzedagen in Kampen zijn een mooie aanleiding om alle Hanzesteden in Nederland meer in de spotlights te zetten en de bezoekers nieuwsgierig te maken naar al het moois dat ook de overige acht Hanzesteden in Nederland te bieden hebben. Plan is om dit vanaf 2017 niet alleen in Nederland te doen maar ook in Vlaanderen en Duitsland. Daarvoor is dit jaar een samenwerking van start gegaan tussen MarketingOost, Toerisme Gelderland, NBTC Holland Marketing en de provincies Overijssel en Gelderland. Doel is om meer internationale bezoekers te trekken naar deze parels van steden.

 

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: