Kennisplatform voor Oost Nederland

Havenondernemer van het Jaar 2023: MBI De Steenmeesters

Geplaatst op 5 april 2024
Havenondernemer van het Jaar 2023: MBI De Steenmeesters

Op dinsdagavond 26 maart werd MBI De Steenmeesters, gevestigd in de Haatlandhaven te Kampen, uitgeroepen tot de ‘Havenondernemer van het Jaar 2023’. Deze erkenning volgt op de voetsporen van Xella Nederland. De prestigieuze bekendmaking vond plaats tijdens het jaarlijkse Havendiner Port of Zwolle, een samenwerkingsverband tussen Port of Zwolle en Regio Zwolle United, de maatschappelijke tak van PEC Zwolle, waarbij de banden tussen het logistieke bedrijfsleven, havenondernemingen, onderwijsinstellingen en overheden binnen en buiten de regio worden versterkt.

Uitreiking Havenondernemer van het jaar

Marcel Bettonvil, algemeen directeur van MBI, nam met trots de prijs in ontvangst tijdens de uitreiking op dinsdagavond 26 maart, nadat het Havenbedrijf Port of Zwolle na zorgvuldige afweging MBI De Steenmeesters had bekroond.

MBI De Steenmeesters, een vooraanstaand familiebedrijf met diepgewortelde familiewaarden, staat bekend als marktleider in Nederland op het gebied van esthetische tegels en stenen van beton en keramiek. Met meerdere vestigingen in Nederland en daarbuiten, waaronder Aalst, Nieuw-Lekkerland, Veghel, Ede, België en Wuppertal (Duitsland), biedt MBI een uitgebreid assortiment hoogwaardige producten voor diverse toepassingen, zoals sierbestrating, elementverhardingen, geveloplossingen en keramische vloer- en wandtegels.

Een mijlpaal voor het bedrijf werd afgelopen najaar bereikt met de opening van de nieuwe productiehal genaamd ‘de Moderne Mondriaan’. Deze hypermoderne faciliteit, gelegen in de Haatlandhaven te Kampen, heeft MBI als een van de duurzaamste betonfabrikanten in Europa op de kaart gezet, waarbij moderne productietechnieken worden gecombineerd met een scherp oog voor milieubewustzijn.

De strategische ligging van de locatie in Kampen aan het water stelt MBI in staat om optimaal gebruik te maken van watertransport voor grondstoffen en producten, wat bijdraagt aan hun streven naar duurzaamheid en efficiëntie.

Met een duidelijk duurzaamheidsbeleid en een focus op energietransitie heeft MBI niet alleen indruk gemaakt op de jury van Port of Zwolle, maar ook internationaal. Door de omzetting van heftrucks van diesel naar elektrisch, en het gebruik van wind- en zonne-energie, heeft MBI een significante bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Port of Zwolle en de verdere verduurzaming van de havenindustrie.

De bekroning van MBI De Steenmeesters als Havenondernemer van het Jaar 2023 weerspiegelt niet alleen hun toewijding aan excellentie en innovatie, maar ook hun voortdurende streven naar een duurzamere toekomst voor de sector.

Port of Zwolle

Port of Zwolle fungeert als de centrale logistieke hub voor Regio Zwolle, met uitstekende multimodale verbindingen naar belangrijke zeehavens en regio’s in Nederland en Europa. Het is niet alleen een havenbedrijf, maar ook een fysiek knooppunt waar water-, spoor- en wegvervoer samenkomen, en waar de belangen van ondernemers, onderwijs en overheid worden behartigd. Met een focus op de energietransitie en circulaire economie ontwikkelt Port of Zwolle zich tot een toonaangevende logistieke hub voor circulaire bedrijvigheid.

Regio Zwolle economische topregio

Regio Zwolle, bestaande uit 22 gemeenten verspreid over 4 provincies, is een belangrijke economische groeiregio in Nederland. De samenwerking tussen gemeenten heeft geleid tot een natuurlijk groeiproces, waarbij gezamenlijke vraagstukken worden aangepakt. Als een van de economische pijlers van Nederland, samen met steden als Amsterdam, Rotterdam/Den Haag en Eindhoven, speelt Regio Zwolle een cruciale rol in het versterken van de brede welvaart in Nederland.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: