Kennisplatform voor Oost Nederland

Het Grootste Kennisfestival uitgegroeid tot complete Kennisfestivalweek

Geplaatst op 26 mei 2023
Het Grootste Kennisfestival uitgegroeid tot complete Kennisfestivalweek

Op 15 juni vindt in Deventer voor de 8e keer Het Grootste Kennisfestival van Nederland plaats. Op het terrein van de Gasfabriek in Deventer wordt een compleet festivalterrein opgebouwd. Met kleine en grote tenten, een echte circustent en een food & drinks-terras met foodtrucks. Nieuw dit jaar is dat er de hele week kennisfestivals georganiseerd worden op het terrein met naar verwachting zo’n 4.500 – 5.000 bezoekers.

Een droom die uitkomt

‘Een droom die uitkomt’ aldus de organisatie van Het Grootste Kennisfestival. ‘Toen we 8 jaar geleden, op Lowlands, het festival bedachten hadden we het idee om een congres in festivalvorm te organiseren waar de nieuwste inzichten, verhalen, praktijkvoorbeelden en handvaten worden gedeeld om je als organisatie, team en persoon te ontwikkelen en te verbeteren. Dwars door branches en vakgebieden heen, zodat mensen uit andere sectoren elkaar ook kunnen ontmoeten en inspireren. Omdat we toen al congressen organiseerden maar in onze vrije tijd graag festival bezochten. Dat leek ons een mooie combi.’

De Gasfabriek in Deventer

Toen het festival gelijk een succes werd met het eerste jaar al 1.300 bezoekers dat uitgroeide tot 2.300 voor de Corona uitbraak ontstond het idee om het terrein te delen met andere organisaties de ook zoiets wilden. Dat is nu een feit met maar liefst zeven evenementen in een week. De eerste festivals vonden plaats in het Havenkwartier, na een uitstapje in de binnenstad van Deventer tijdens Corona, is het evenement nu neergestreken op het terrein in en om de Gasfabriek.

Een week vol met evenementen

‘We starten op maandag met het HoRizon Kennisfestival voor alle HR-medewerkers van de zeven Universitair Medische Centrums in Nederland. Dinsdag 13 juni organiseert Topicus haar jaarlijkse TopiconfHet kennisfestival voor al haar medewerkers. Op woensdag 14 juni organiseert NVZ BRUIS. Een evenement voor alle verpleegkundigen, verzorgenden en begeleiders in Nederland over de toekomst van hun vak. En na Het Grootste Kennisfestival van Nederland op donderdag zijn er vrijdag 16 juni nog eens twee evenementen gepland. Techfeast: het Techfestival van het Oosten en de opening van de IJsselbiënnale. De tweejaarlijkse internationale buitententoonstelling met prikkelende kunstwerken langs de IJssel. Na het weekend, op maandag 19juni, organiseren we dan zelf nog met een aantal partners het Teamingfestival. Een eendaagse ontdekkingsreis door de nieuwe realiteit van samenwerken. We moeten flink aan de bak dus’, lacht de organisatie.

Een unieke opzet Het Kennisfestival is bedacht om af te stappen van de traditionele opzet van congressen. Er is geen hoofdprogramma waar iedereen bij is. Net als bij een muziekfestival kunnen bezoekers de hele dag kiezen uit sessies op meerdere podia. Mensen stellen hun eigen programma samen aan de  hand van een blokkenschema en hebben dus de hele dag keuzevrijheid. ‘Dat past veel beter bij het thema van de dag’ vertelt de organisatie. ‘Het gaat altijd over je eigen keuzes maken en dan past het dus niet om een programma voor te schrijven wat ons betreft. Daarnaast is er muziek, theater en dus ook eten en drinken, dat jezelf kan kiezen. Een echt festival dus. En dit jaar gewoon een hele week. Hoe mooi is dat?‘

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: