Kennisplatform voor Oost Nederland

Hoe je als ondernemer in Oost-Nederland meer winst kunt maken

Geplaatst op 28 november 2023
Hoe je als ondernemer in Oost-Nederland meer winst kunt maken

Ben je als ondernemer al een tijdje actief in het oosten van ons prachtige land? Dan is dat te begrijpen, want het is leuk om daar zaken te doen. De bevolking in Oost-Nederland staat bekend om hun nuchterheid, bourgondische levensstijl en tegelijkertijd houden ze ervan om hard te werken. Als ondernemer is het belangrijk om constant te groeien en dat doe je natuurlijk door ambities te hebben en tegelijkertijd winst te maken. Maar dat is voor veel ondernemers een uitdaging, maar hoe zorg je er nu voor dat je sneller winst maakt?

Oude producten en spullen verkopen

Als ondernemer heb je vaak oude producten over. Misschien ben je bijvoorbeeld van plan om nieuw kantoormeubilair aan te kopen. Het oude kantoormeubilair kun je dan natuurlijk naar de sloop brengen, maar eigenlijk is dat zonde. Tegelijkertijd begrijpen we ook dat je niet veel tijd aan de verkoop van die producten wilt besteden.

Gelukkig kun je dan ook zakendoen met een opkoper, zoals firmareinders.nl. Dan ben je gelijk van al je meubilair af en je krijgt er een goede prijs voor. Maar ook verscheidene andere soorten producten kun je natuurlijk verkopen. Denk aan restpartijen of producten die retour zijn gestuurd en die je niet meer aan je klanten kunt verkopen.

Geld en aandacht aan marketing besteden

Als ondernemer is het ook belangrijk om jezelf constant in de spotlight te zetten. Veel ondernemers hebben trouwe, vaste klanten die ervoor zorgen dat ze genoeg inkomen hebben. Maar het leven kan helaas onvoorspelbaar zijn.

Je trouwe klanten kunnen bijvoorbeeld failliet gaan of misschien willen ze om een andere reden geen zaken meer met je doen. Dan zit je natuurlijk direct in de problemen en daarom is het als ondernemer belangrijk om constant aandacht aan marketing te besteden.

Als je constant nieuwe klanten trekt, dan ga je daarmee voor een duurzame onderneming en op die manier wordt het natuurlijk ook een stuk gemakkelijker om meer winst te maken. Maar wat voor type marketing past dan bij jouw onderneming?

Dat is lastig te zeggen, want dit is voor een groot deel afhankelijk van de aard van je onderneming. Heb je bijvoorbeeld een klein bedrijf dat actief is in een dorpje? Dan is mond-op-mondreclame belangrijk en ook kun je dan fysieke folders uitdelen of flyers op bepaalde buurtplaatsen neerleggen.

Grotere ondernemers doen er ook goed aan om tijd en geld aan zoekoptimalisatie te besteden. Dit geldt vooral voor grotere ondernemers die wel wat geld te besteden hebben.

Bespaar op de energiekosten

Als je een groot bedrijf hebt, dan is het ook raadzaam om te besparen op de energiekosten. Daarmee draag je bij aan een beter milieu en daarnaast bespaar je natuurlijk flink wat geld, zodat je uiteindelijk ook meer winst zal maken.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: