Kennisplatform voor Oost Nederland

Hoe vind je een goede tandarts in je regio?

Geplaatst op 21 augustus 2023
Hoe vind je een goede tandarts in je regio?

Ben je recentelijk verhuisd of ben je niet meer tevreden over je huidige tandarts? Dan kun je natuurlijk terecht bij een andere tandarts Zwolle. Het is natuurlijk wel verstandig om voor een goede tandartsenpraktijk te gaan. Maar waar moet een goede tandarts dan precies aan voldoen? 

Een gediplomeerde tandarts met een BIG-registratie 

Niet iedereen mag zich natuurlijk zomaar tandarts noemen. Je hebt veel verantwoordelijkheid en je mag niet zonder diploma met iemand zijn gebit aan de gang. Een goede tandarts heeft de juiste studie gevolgd en is voorzien van een geldige BIG-registratie. Een goede tandartsenpraktijk vermeldt altijd de registratienummers van de tandartsen die in dienst zijn. Jij kunt als kritische klant dan bekijken of ze inderdaad in het BIG-register staan. Je kunt de gegevens gemakkelijk inzien via de website www.bigregister.nl

Laat zich bijscholen

Een goede tandarts moet zich constant blijven ontwikkelen. Om de zoveel tijd zijn er immers weer nieuwe ontwikkelingen binnen de branche. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe geavanceerde apparatuur of innovatieve technieken. Vraag vooraf dus of de tandartsen bij de praktijk bijscholing en nascholing volgen. Tandartsen die zich laten bijscholen zijn ook te herkennen aan het KRT-beeldmerk. 

Een goede tandarts is klantvriendelijk 

Veel mensen zijn opvallend bang voor de tandarts. Dit heeft niet alleen met de behandelingen te maken, maar ook met de sfeer. Vroeger werd er weinig aandacht aan klantvriendelijk besteed, maar tegenwoordig hechten goede tandartsenpraktijken daar veel waarde aan. Klantvriendelijkheid begint met een open houding. Een goede tandarts legt precies uit wat hij of zij gaat doen.  Natuurlijk heeft elke tandarts een ander karakter. Onderzoek dus ook of je een goede klik met de tandarts hebt. 

Een goede tandarts is communicatief vaardig

Niet alleen klantvriendelijkheid moet centraal zijn, maar tegelijkertijd zijn communicatieve vaardigheden ook van groot belang. In de eerste plaats moet de tandarts goed Nederlands spreken. Ook moet hij of zij bepaalde zaken duidelijk uitleggen. Als tandarts krijg je immers te maken met verschillende soorten klanten. In de eerste plaats moet een tandarts goed met kinderen om kunnen gaan. Ook moet hij of zij duidelijk weten te communiceren met verschillende type mensen. 

Goede recensies van klanten

De meeste tandartspraktijken staan ingeschreven bij de zoekmachines en verschillende recensiewebsites. Het is interessant om de verschillende recensies door te lezen, want dan krijg je een goed beeld van de tandartsenpraktijk. Er zijn altijd wel een paar mensen die uitgebreide recensies schrijven. Lees zowel de negatieve als positieve recensies, zodat je een goed en eerlijk beeld krijgt. 

Conclusie

Er zijn veel tandartspraktijken in Nederland en jij wil natuurlijk profiteren van goede behandelingen en de beste service. Met de tips uit dit artikel weet jij snel een tandarts te vinden die bij jou past. We wensen je veel succes met je zoektocht naar een goede tandarts. 

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: