Kennisplatform voor Oost Nederland

Hoffmann Group bespaart klanten tijd en geld

Geplaatst op 27 juli 2021
Hoffmann Group bespaart klanten tijd en geld

Het eerste wat opvalt als je bij Hoffmann Group binnenloopt, is de moderne allure van het aan de A35 in Borne gelegen pand. Het nieuwe en volledig energieneutrale gebouw straalt in alle facetten de kwaliteit en innovativiteit uit waar het bedrijf bij klanten in de maak- en onderhoudsindustrie om bekendstaat. Deze klinkende reputatie is mede opgebouwd door producten zoals GARANT Tool24, een vernuftig en modulair uitgiftesysteem dat staat voor meer gemak en efficiëntere bedrijfsprocessen.

Hoffmann Group is Europa’s nummer 1-leverancier van kwaliteitsgereedschappen, verspaning, spantechniek, persoonlijke beschermingsmiddelen en bedrijfsinrichting. In deze laatste categorie valt het Tool24-uitgiftesysteem, dat medewerkers met een pasje, badge of code snelle toegang geeft tot industriële gebruiks- en verbruiksartikelen.

Zoals ze dat zo vaak voor klanten doen, demonstreren e-Business specialisten Pepijn de Lange en Roland Spanjers in de ruim opgezette bedrijfshal het gevarieerde aanbod van lade-, carrousel-, locker- en verticaalkasten binnen de Tool24-serie. Al snel wordt duidelijk hoe met behulp van geavanceerde en meertalige software meerdere slave-units vanuit één masterunit zijn aan te sturen en aan elkaar te koppelen. Ook verbonden zijn het ERP-systeem van de klant en de e-Shop van Hoffman Group. Hier zijn gereedschap en andere artikelen in een handomdraai of zelfs volledig automatisch te bestellen.

Meer inzicht en minder kapitaalverspilling

De samenstelling van een Tool24-uitgiftesysteem is maatwerk en verschilt daarom per klant en bedrijfsproces, legt De Lange uit. “De onderliggende behoeften daarentegen zijn vrijwel altijd hetzelfde. In de maakindustrie moet tegenwoordig in een steeds kortere tijd steeds meer worden gemaakt. Machines kunnen helaas niet sneller draaien, maar wel langer. Het is hierdoor van belang dat de vaak dure machinespecialist zo min mogelijk tijd kwijt is aan het zoeken naar gebruiks- en verbruiksartikelen. De inkoopvolumes hiervan zijn laag en de besteluitgaven hoog, terwijl het onderhoud tijdrovend en het voorraadbeheer onnauwkeurig is. Het Tool24-uitgiftesysteem zorgt ervoor dat de juiste medewerker toegang heeft tot de juiste spullen op het juiste moment. Dit voorkomt kapitaalverspilling en machinestilstand en geeft inzicht in wie wanneer welk gereedschap heeft gebruikt.”

Grotere slagkracht door modulair uitgiftesysteem

Het Tool 24-systeem biedt alle voordelen die je van een premium uitgiftesysteem mag verwachten, waaronder een snelle en meervoudige uitgifte, eenvoudige bediening en individueel aan te passen inrichting en ladehoogten. Uniek in de markt is volgens Spanjers de modulariteit van het systeem. Hierdoor kan elke klant kiezen voor een maatwerkcombinatie van master- en slavekasten, die naadloos aansluit op de bedrijfsprocessen en -behoeften. “Tool24 is specifiek ontwikkeld om de inkoopprocessen, efficiëntie en slagkracht van bedrijven in de maak- en onderhoudsindustrie te verbeteren. Hierbij kunnen klanten niet alleen vertrouwen op een lange levensduur en veelzijdige mogelijkheden, maar ook op het hoge serviceniveau waarmee Hoffman Group zich onderscheidt in de markt. Omdat wij voor elke branche de juiste specialist in huis hebben, kunnen wij de klant zowel voor als na de ingebruikname van een uitgiftesysteem optimaal terzijde staan. Zo lopen essentiële bedrijfsprocessen nooit vertraging op. Wij merken dat dit stukje gemak en zekerheid door klanten sterk wordt gewaardeerd.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: