Kennisplatform voor Oost Nederland

Hoograven en Draw2design bundelen krachten

Geplaatst op 30 mei 2016
Draw2design trap

Het gebruik van BIM is geen toekomst meer, maar het moet toegepast worden in concrete opdrachten en is in veel gevallen tegenwoordig een doorslaggevende factor bij het binnenhalen van nieuwe opdrachten. BIM biedt tegenwoordig dé business.

Rollen
Binnen een bouwproces werken zeer veel verschillende partijen samen om te komen tot het uiteindelijke resultaat. De rollen en verantwoordelijkheden van deze partijen verschuiven regelmatig. Ook de omgeving is continu in beweging.  De grote hoeveelheid partijen en gegevens binnen een project en de dynamiek daarvan maakt, dat de kans op faalkosten groot is.

BIM
‘Verschillende partners en disciplines zijn betrokken bij het ontwerp en de realisatie van een gebouw. Van aannemer tot installateur, van CAD-engineer tot architect. Elke partij heeft eigen ICT-systemen, tekeningen, calculaties en planningen, waardoor onderlinge afstemming soms knap lastig kan zijn. Met BIM wisselen alle partners hun gegevens uit binnen hetzelfde informatiemodel. Dit zorgt ervoor dat wij transparant met onze partners en opdrachtgevers kunnen samenwerken.’ Aldus R. van Amersfoort van Draw2design

Onze nieuwe economie vraagt om open communicatie, nauwe samenwerking en het bundelen van krachten waardoor faalkosten voorkomen kunnen worden. Hoograven is hiervoor op zoek gegaan naar een betrouwbare en flexibele partner om samen het ontwerp en tekenwerk binnen BIM te realiseren.

Technisch tekenbureau Draw2design is gespecialiseerd in het ontwerpen van trappen en hekwerken en is met 7 engineers voor menig leverancier het vaste aanspreekpunt voor al hun tekenwerkzaamheden. Trappenfabriek Hoograven is al sinds jaar en dag een begrip in de bouw op het gebied van houten trappen en hekwerken.

Hoograven en Draw2design hebben hun krachten gebundeld om uw opdracht volledig in BIM te kunnen uitvoeren en bieden het gehele BIM traject voor u aan in 3 verschillende pakketten.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: