Kennisplatform voor Oost Nederland

Horeca in Zwolle Centrum viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn

Geplaatst op 29 maart 2024
Horeca in Zwolle Centrum viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn

Vrijheid, dat moet je vieren! Dat vinden de horecaondernemers in de Zwolse binnenstad. En daarom zetten ze het centrum op 5 mei op zijn kop met een heerlijk vrijheidsfeest. De cafés en andere horecagelegenheden hebben diverse muziekpodia opgesteld in de binnenstad en er staan ook bandjes te spelen in de cafés. Kom genieten, bijpraten en elkaar ontmoeten! Van 14.00 tot 00.00 uur! www.gastvrijzwolle.nl 

Vrijheid is van onschatbare waarde

Bevrijdingsdag is een belangrijke dag in ons land en in onze stad. Vrijheid is van onschatbare waarde. De onrust en oorlogen op meerdere plekken in Europa en in de rest van de wereld benadrukken die waarde nog eens extra. Daarom moeten we de bevrijding blijven herinneren en onze vrijheid blijven vieren. De gezellige historische binnenstad van Zwolle is op 5 mei daarom het decor voor een feestelijke dag, met tijd voor een praatje, een ontmoeting, luisteren naar een liveband of een DJ. Oergezellig dus.  

ZwolleFonds en Zwolse horeca: voor een levendige stad 

Bevrijdingsdag in Zwolle centrum wordt georganiseerd door de Zwolse horeca in samenwerking met ZwolleFonds. Samen zetten zij de schouders onder een welkome binnenstad; een binnenstad waar jij van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat aangenaam kan verpozen. Ze zijn trots op onze stad en dat laten ze graag aan je zien! De Zwolse ondernemers in de binnenstad organiseren zo’n vijftien tot twintig evenementen per jaar, variërend van de Bokbierintroductie tot Koningsnacht en Koningsdag, Blauwvingerdagen, Carnaval, Rhythm & Blues Night en Straatfestival.    

Programma 5 mei

Op de website www.gastvrijzwolle.nl staan alle locaties en hun programmering vermeld zodra dat bekend is. Dit is het programma dat nu al bekend is:  
Belgische Keizer: The Woof, Flame, No Bananas, Lead 
Tagrijn: DJ Club Vinyl op verzoek  
Voorstraat: Vier je Vrij  
Ons Café: Henk Damen & Friends, Tjaboo & Friends, Lorenzo Nieuwenhuizen, Danny Poppinghaus, Gio van Veen, Mankus Marcus, Stevie Poppinghaus, August van Engelen, Franz Joostink  
Kroegje: n.t.b. 
De Pul: Raymond Smit (binnen) 
Jack’s Music Bar: n.t.b. 
Molly’s (binnen): n.t.b.  
Café de Gezelligheid: Kees en Leon draaien vinyl  
Blocks: Leen Ripke, Patrick van Eijk, Japie Pater en Hanneke  
Hessel’s Café: Patrick van Eijk (binnen)  

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: