Kennisplatform voor Oost Nederland

HP metaal: Maatwerk in constructie- en plaatwerk

Geplaatst op 26 juli 2017
HP metaal Maatwerk in constructie- en plaatwerk

Specialisten zijn het, vakmensen. IJzersterk in maatwerk. HP metaal BV uit Goor werd in 1996 opgericht. Sindsdien hebben Bennie en Cecilia Hofmeijer het bedrijf steeds verder uitgebouwd. Het relatief kleine pand van 500 vierkante meter uit het begin groeide steeds meer. En de groei is er nog niet uit.

Het begon dus met 500 m2, maar na verbouwingen in 2009 en 2015 staat er nu een bedrijfsgebouw van in totaal 2000 m2, waarin in totaal twintig mensen hun boterham verdienen.  Sinds een aantal maanden is zoon Kevin toegetreden tot de directie (zie kader, red). De continuïteit van het familiebedrijf is dus gegarandeerd.

Het allround metaalbedrijf is inzetbaar voor veel verschillende werkzaamheden. “We houden alles graag binnenboord en onder controle”, stelt Bennie Hofmeijer. Natuurlijk werkt zijn onderneming samen met andere bedrijven, maar in principe kan HP metaal alles zelf aan. “We willen een totaalpakket bieden aan onze klanten. Vandaar ook dat we sinds 2014 een eigen spuitcabine hebben. En in 2015 kwam onze langgekoesterde wens uit met een gescheiden rvs-afdeling. ”

Verschillende bewerkingen
HP metaal doet naast metaalbewerkingen als knippen, boren, ponsen, zagen, kanten, buigen en lassen ook bewerkingen zoals lasersnijden, draaien en frezen. Het bedrijf investeert continu in zowel mensen als machines. “Onze mensen moeten goed opgeleid zijn en onze machines optimaal uitgerust. Zo hebben we net een nieuwe spuitinstallatie laten installeren in onze spuitcabine, zodat wij op dat gebied onze klanten een nog hogere kwaliteit kunnen bieden.”

HP metaal werkt niet alleen uitvoerend, maar ook ondersteunend. “Wij denken uitgebreid met onze klanten mee. Dat weten ze ook, daarom vragen ze ons juist om advies. Ons personeel kijkt altijd kritisch naar de ontwerpen van de klant. Als een product bijvoorbeeld eerder door ons gefabriceerd is, dan halen wij de notities van de laatste keer erbij en overleggen wij met de klant wat we eventueel kunnen verbeteren en door ontwikkelen. We passen bestaande ontwerpen aan, maar ontwerpen ook compleet nieuwe systemen, machines en onderdelen. Hierin heeft onze engineering een groot aandeel. Een mooi voorbeeld hiervan is het zwembad van recreatiepark Wedderbergen in Groningen. Daar hebben wij een uniek systeem geleverd, zodat zij bij mooi weer van hun binnenzwembad een buitenzwembad kunnen maken. Een erg mooi project.”

“Wij ontwerpen, maken en leveren de meest uiteenlopende producten in zowel staal, rvs als aluminium. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan (machine)frames uit vierkante of ronde buisprofielen. En ook als het gaat om plaatwerk kunnen klanten bij ons terecht, zowel in kleine als grote series.”

Voor haar klanten fungeert HP metaal ook als een externe technische dienst. “Denk bijvoorbeeld aan reparatie, revisie of een opwaardering van bestaande machines.” Dit geeft het bedrijf een nog betere positie om mee te denken met de klant. “Als wij zelf het onderhoud van de machines en de productielijnen doen, krijg je toch dat beetje extra inzicht van wat de klant nou eigenlijk echt wil.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: