Kennisplatform voor Oost Nederland

HPL Logistics heeft de beste koffiecorner van Twente

Geplaatst op 30 juni 2022
HPL Logistics heeft de beste koffiecorner van Twente

De werknemers van HPL Logistics kunnen zeggen dat zij koffie drinken in de beste koffiecorner van heel Twente. HPL Logistics won namelijk de verkiezing voor Koffiecorner van het Jaar in deze regio. Dit jaar stond de door Fortune Coffee georganiseerde verkiezing in teken van de sociale ontmoetingsplek. HPL Logistics heeft dus de fijnste plek van Twente om elkaar op het werk onder het genot van een kop koffie te ontmoeten.

Een goede plek om even met elkaar te verbinden op het werk is tegenwoordig een vereiste voor personeel. Uit onderzoek van TNO uit 2021 blijkt dat we graag deels naar kantoor komen om elkaar te ontmoeten, samen te werken en met elkaar en de organisatie te verbinden. Elkaar even tegenkomen bij het koffieapparaat volstaat dan niet meer. Een plek die bedoeld is om even echt met elkaar te verbinden onder het genot van een kop koffie is daarom geen overbodige luxe. Fortune Coffee ging in de verkiezing voor Koffiecorner van het Jaar 2022 op zoek naar de beste sociale ontmoetingsplek op het werk. De verkiezing is ook meteen inspiratie en stimulans voor bedrijven om fijne ontmoetingsplekken met écht lekkere koffie te creëren.

Koffiecorner van het Jaar van Twente

HPL Logistics is een 100% zelfstandig allround logistieke dienstverlener. Ze zijn gespecialiseerd in zowel wegtransport, lucht- en zeevracht en spoedzendingen. In hun eigen warehouse in Losser wordt er regelmatig bijgepraat bij het koffieapparaat. Paul Funcke, eigenaar van HPL Logistics: “Even met een heerlijke kop Fortune koffie samen gezellig genieten. We praten dan bij over het weekend en andere momenten in het leven.” Volgens Fortune is de beste koffiecorner een plek die zulke momenten faciliteert. Daarom is HPL Logistics de beste koffiecorner van regio Twente. Als beloning kwam Fortune’s koffietrailer op 21 juni langs voor een extra gezellig koffiemoment.

Koffie is verbindende factor

De koffiecorner is niet voor niets de plek waar we gewoonlijk het liefst met collega’s bijpraten. Koffie verbindt namelijk, blijkt uit een veelgeciteerd onderzoek van William en Bargh uit 2008. De fysieke warmte afkomstig van een kop koffie in de handen veroorzaakt namelijk interpersoonlijke warmte. Een warme drank zorgt voor een warm beeld van onze gesprekspartner en warm gedrag tegenover hen.

Winnaars ontvingen verzorgd ontmoetingsmoment

HPL Logistics is een van de regiowinnaars die Fortune Coffee heeft aangewezen als Koffiecorner van het Jaar. Eén koffiecorner stak er in het bijzonder bovenuit en werd door Fortune benoemd tot landelijke winnaar van de verkiezing Koffiecorner van het Jaar 2022. Deze werd op 27 juni bekendgemaakt. In lijn met Fortune Coffee’s ambitie om met deze verkiezing bedrijven te stimuleren om een fijne ontmoetingsplekken en -momenten te creëren, verzorgt Fortune Coffee zo’n moment voor het personeel van de winnende bedrijven. Regiowinnaars ontvangen van Fortune Coffee dus een gezellig moment met koffietrailer en de landelijke winnaar ontvangt daarnaast een volledig verzorgde lunch.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: