Kennisplatform voor Oost Nederland

HR Support MKB Achterhoek: Unieke kans voor 60 ondernemers in de Achterhoek

Geplaatst op 24 oktober 2023
HR Support MKB Achterhoek: Unieke kans voor 60 ondernemers in de Achterhoek

VNO-NCW Midden, 8RHK ambassadeurs en de provincie Gelderland slaan de handen ineen om mkb-ondernemers in de Achterhoek te helpen met hun HR-vraagstukken en -uitdagingen. Dat doen ze met het project HR Support MKB Achterhoek. Bestemd voor mkb-bedrijven in de Achterhoek met maximaal 50 medewerkers. Een unieke kans voor deze ondernemers om met een kleine investering het personeelsbeleid van hun eigen organisatie door te lichten en te verbeteren!

Duurzaam personeelsbeleid

Wilma Elbertsen is regiomanager Achterhoek bij VNO-NCW Midden en betrokken bij dit project: “Bedrijven van deze omvang hebben vaak geen eigen HR-afdeling of HR-ondersteuning. Terwijl er wel steeds meer arbeidsmarktvraagstukken op ondernemers afkomt. Er zijn veel vacatures en de zoektocht naar personeel is lastig. Maar ook zaken als het behouden en de ontwikkeling van je medewerkers, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid en hoe om te gaan met verschillende generaties op de werkvloer vragen de nodige kennis en kunde.” Met het project HR Support MKB Achterhoek krijgen ondernemers in de Achterhoek ondersteuning bij onder meer deze vraagstukken. Ook door hen te ondersteunen bij het vinden van de juiste instanties. Het uiteindelijke doel is om te komen tot een toekomstbestendig en duurzaam personeelsbeleid waarbij gebruik gemaakt wordt van de vele mogelijkheden die er al zijn.

Minimale voorwaarden

Het project is heel toegankelijk en er zijn maar een paar voorwaarden om te kunnen deelnemen. Je bent een mkb-ondernemer, gevestigd in de Achterhoek, met maximaal 50 medewerkers in dienst en je hebt geen of beperkte HR-ondersteuning. Daarnaast ben je bereid om eigen tijd te investeren en een minimale eigen bijdrage van 300 euro te betalen. “Het maakt niet uit in welke branche je actief bent. Alle branches, van retail tot maakindustrie of zorg, kunnen deelnemen. Mits je maar aan de eerder genoemde voorwaarden voldoet”, vertelt Martijn Sickenga adviseur bij KplusV. Hij is als projectleider aangesteld voor dit project.

Klaar voor de toekomst

Valt jouw onderneming onder de eerder genoemde voorwaarden, dan kan je je aanmelden via de website www.hrsupportmkbachterhoek.nl. Totaal kunnen 60 ondernemers meedoen. “Er zijn nog enkele plekken vrij, dus ik nodig onze Achterhoekse ondernemers uit om mee te doen. Het is echt een unieke kans”, roept Wilma enthousiast. Het traject kent enkele stappen. Martijn legt uit: “Na aanmelding volgt eerst een online scan. De resultaten hieruit bespreekt de ondernemer met een arbeidsmarktprofessional die brede ervaring in het HR-vak heeft. Vervolgens bepalen zij samen het vervolgtraject dat op diverse manieren kan worden ingevuld. Bijvoorbeeld door het voeren van individuele gesprekken of workshops op specifieke thema’s of door sparren over eenzelfde vraagstuk met mede-ondernemers.” Van ondernemers wordt voor het hele traject een eigen bijdrage gevraagd van 300 euro. Daarvoor krijg je dan een compleet HR-advies en vervolgtraject. “Op deze manier willen we de ondernemers echt helpen om met hun organisatie mooie stappen te zetten en te zorgen dat ze klaar zijn voor de toekomst”, aldus Wilma.

Succesvol en inspirerend

HR Support MKB Achterhoek is in september van dit jaar gestart en loopt tot medio 2024. Voor Wilma en Martijn is het project geslaagd wanneer 60 ondernemers echt goed op weg zijn geholpen met hun HR-beleid. “Het is helemaal geweldig als die ondernemers door dit project hun netwerk kunnen vergroten en ondernemers van elkaar kunnen leren. Natuurlijk hopen we dan dat het project na de zomer van 2024 voortgezet kan worden zodat nog veel meer ondernemers uit de Achterhoek hiervan gebruik kunnen maken. En het zou helemaal mooi zijn wanneer dit project zo succesvol en inspirerend is dat het ook in andere regio’s van start gaat. Dat zou voor alle betrokkenen de kers op de taart zijn”, besluit Wilma.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: