Kennisplatform voor Oost Nederland

Hygienic Design Network (HDN) certificeert eerste acht lassers

Geplaatst op 30 juni 2016
HDN Geslaagden

Op 27 juni werden de eerste lassers binnen de voedingsmiddelenindustrie HDN gecertificeerd. De cursisten werden getoetst op vakmanschap op het gebied van een hygiënische las en het werken met de HDN methodiek. Met een slagingspercentage van 100% zijn de eerste HDN gecertificeerde lassers beschikbaar.

Lasopleiding
Binnen de voedingsmiddelenindustrie worden hoge eisen gesteld aan de hygiëne van de machines. Een goede las heeft veel invloed op deze hygiëne. Een verkeerde las kan een machine en daarmee het voedingsmiddel vervuilen. De HDN methodiek biedt een uniforme en eenvoudige werkwijze om een las goed en hygiënisch te leggen. Tijdens de eerste lasopleiding kwamen zowel theorie als praktijk van deze methodiek aan bod. De cursisten werden op beide onderdelen getoetst. De praktijktoets werd beoordeeld door het Nederlands Instituut voor Lastechniek, de theorietoets door HDN.

Geslaagd
Aan de eerste lasopleiding namen acht cursisten deel. De geslaagden zijn: Wesley Kroot en Raimondo Riitano (Flowfirm), Dave Groeneboer en Koen van Keulen (Smink Orbital welding), Frank Rops en Bob van Venrooij (T&T RVS Service) en Rick Josemanders en Ben Klaver (D&W Process Technology).

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: