Kennisplatform voor Oost Nederland

IamFluidics haalt 4 miljoen euro op om ’s werelds snelste productie van superieure & duurzame monodisperse microdeeltjes te commercialiseren

Geplaatst op 22 september 2022

Onlangs kondigde IamFluidics de afsluiting aan van een financieringsronde van €4 miljoen. De financiering wordt verstrekt door ondernemer Joost van Neck en bestaande investeerder Innovation Industries. Het geld zal worden gebruikt om een nieuw hoofdkantoor op te zetten, een productiefaciliteit te bouwen, het team uit te breiden en de marktintroductie van de eerste producten te versnellen.  

De IamFluidics-technologie werd ooit uitgevonden voor de inkapseling van stamcellen op hoge snelheid en is een unieke en gepatenteerde micro-inkapselingstechnologie, die tot 1.000x sneller is dan zijn alternatieven, met behoud van een consistente controle over vorm en grootte. De uniforme deeltjes kunnen worden gevormd door verschillende materialen die natuurlijk, veganistisch, biologisch afbreekbaar en plasticvrij zijn en kunnen worden geladen met actieve ingrediënten om verschillende grote eindmarkten aan te spreken. Deze eindmarkten omvatten voeding, huishoudelijke en persoonlijke verzorging, fijn chemicaliën, biotechnologie (inclusief weefsel- en celtechniek) en geneesmiddelen. Het bedrijf werkt samen met topbedrijven op deze gebieden en IamFluidics kan een leidende rol spelen in de vermindering van microplastics en de opkomende revolutie in de biotechnologie.

Kennis en expertise

Michiel van Alst, CEO van IamFluidics: “We zijn erg blij met deze nieuwe kapitaalinjectie en de toevoeging van D.H.B.GreenConcepts B.V. aan onze kerninvesteerdersgroep. Hun kennis en expertise in het opschalen van bedrijven in producten met hoge toegevoegde waarde zijn van grote waarde in het succesvol laten groeien van een bedrijf. Bovendien zijn we erg blij dat Innovation Industries ook hun vertrouwen in ons team toont door de investering van D.H.B.GreenConcepts B.V. te steunen en zo de volgende fase van ons bedrijf te ondersteunen.” Tom Kamperman, CTO en medeoprichter van IamFluidics, voegt toe: “Door te kunnen produceren voor daadwerkelijke klanten is wetenschap niet alleen iets voor de academische wereld; we passen wetenschap toe om de productie van microdeeltjes te ontwrichten, en samen daarmee zullen we duurzame, schaalbare en superieure microdeeltjes produceren!”

Ambitieus team

Joost van Neck, eigenaar van D.H.B.GreenConcepts B.V.: “We ontmoetten IamFluidics tijdens technische besprekingen voor een mogelijke samenwerking met een van onze vorige bedrijven. We zagen een ambitieus team met sterke technologie die verschillende opkomende markten kan openbreken en besloten te investeren in IamFluidics om de groei te versnellen en de opschaling van de technologie voor hoogwaardige productie van microdeeltjes tot en met markttoegang te ondersteunen.”

Harm de Vries, Partner bij Innovation Industries, voegt toe: “We zijn verheugd om opnieuw te investeren en D.H.B.GreenConcepts B.V. aan boord te hebben als investeerder in IamFluidics. Tot op heden heeft IamFluidics haar groeiambities waargemaakt en voldoet zij consequent aan haar doelstellingen. Wij zien nog meer potentieel voor de technologie en geloven in het team en de technologie dat zij deze toekomstige kansen zullen kapitaliseren.”  

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: