Kennisplatform voor Oost Nederland

IJdema Coating neemt Jonkman Coating in Hengelo over

Geplaatst op 31 oktober 2016
IJdema coating en Jonkman Coating

Enkele weken geleden hebben de twee bedrijven IJdema Coating uit Heerhugowaard en Jonkman Coating uit Hengelo overeenstemming bereikt over een overname. Thans is de verkoop definitief afgerond.

Specialisatie 
Jonkman Coating is gespecialiseerd in het chemisch voorbehandelen van metalen en het aanbrengen van natlakken en poedercoatings op metalen en kunststoffen. Met een team van ruim 70 mensen is het bedrijf o.a. actief in de gevelbouw, jachtbouw, automotive sector, defensie industrie, treinenbouw en de scheidingswanden- en consumenten industrie.

IJdema Coating is, net als Jonkman Coating, een familiebedrijf en gespecialiseerd in de chemische voorbehandeling, poeder coaten en natlakken. Met een team van 45 mensen is het bedrijf o.a. actief in de gevelbouw, de scheidingswandenindustrie, het lakken van overheaddeuren en kunststof kozijnen.

Verkopen
De gedeelde visie, de bedrijfscultuur, het familiekarakter van beide bedrijven en het bereiken van de 65-jarige leeftijd zijn de beweegredenen geweest voor directeur/eigenaar Friedus Jonkman om zijn bedrijf te verkopen aan IJdema Coating. Het hoge kennisniveau in beide bedrijven, de geografische spreiding en de synergetische effecten door de overname zullen er toe leiden, dat klanten nog beter bediend kunnen worden. Zowel IJdema Coating als Jonkman Coating blijven op de bestaande locaties opereren onder de eigen naam.

Foto: Riet Vos

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: