Kennisplatform voor Oost Nederland

IJssel innoveert onderhoudstechnologie verder door overname Solinas Benelux

Geplaatst op 15 november 2017
IJssel innoveert onderhoudstechnologie verder door overname Solinas Benelux.

Per 1 januari 2018 neemt IJssel BV Solinas Benelux BV over. Solinas is een voorloper in de markt van strategische lubrication. De kennis en ervaring van Solinas is een waardevolle aanvulling op de expertise van IJssel. Die biedt haar klanten in partnerships innovatieve diensten aan op het gebied van Smart Industry.

Door de overname verwacht IJssel innovaties bij klanten sneller te kunnen doorvoeren. Solinas Benelux BV is kennisleider op het gebied van lubrication en proactief machineonderhoud. Het bedrijf verkoopt apparatuur op dit gebied en verzorgt opleidingen. IJssel nam eerder Oliveira Proactive Maintenance over en verbreedt nu met Solinas haar kennis op het gebied van voorspellend onderhoud. Solinas werkt onder andere met moderne filtertechnieken en infraroodmeting en experimenteert met sensortechnologie.

Strategische inzet van lubrication leidt voor bedrijven tot een hogere uptime en een lagere total cost van onderhoud. ‘We willen onze klanten totaal ontzorgen, ook op dit gebied’, aldus directeur IJssel BV Freek van Zadelhoff. ‘In die filosofie past deze overname.’

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: